Borsada İşlem Gören Şirketler... İşte En Fazla Kar Açıklayan Şirketler, Hisseler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada İşlem Gören Şirketler... İşte En Fazla Kar Açıklayan Şirketler, Hisseler

Borsada işlem gören şirketlerden en fazla kar açıklayan şirketler belli oldu. İşte 9 aylık verilere göre en fazla kar yapan şirketler.

Borsa 12 Kasım 2022 13:07 0
Borsada İşlem Gören Şirketler... İşte En Fazla Kar Açıklayan Şirketler, Hisseler

Borsada birçok şirket rekor üstüne rekor kar açıkladı.

Bist 100'de işlem gören şirkelter, 3. çeyrek karları ile 9 ayda yapılan toplam karlarını kamuoyuna açıkladı. Yapılan açıklama sonrasında en fazla karı yapan şirketler sıralaması belli oldu. Biz de Finans7 olarak bu haberimizde en fazla kar eden şirketlerin listesine yer verdik.

Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan bugün kaleme aldığı yazısında 9 aylık rakamlara bakıldığında en fazla kar yapan şirketleri şu şekilde sıralamadı:

En hızlı artıran şirket yüzde 23.041 ile Menderes Tekstil. Şirket geçen senenin aynı döneminde 2.5 milyon liralık kar açıklamıştı. Yapılan son dakika açıklamasında  Menderes bu yılın ilk 9 ayını 584.8 milyon TL'lik karla kapattı ve büyük bir kara imza attı.

Oranlara baktığımızda Menderes Tekstil'den sonra en fazla karını arttıran şirket, Koleksiyon Mobilya oldu. Bunun yanı sıra Aydem Yenilenebilir Enerji, Atlas, Royal Halı yine hızlı kâr artışı görülen diğer şirketler olarak kendilerine listede yer buldu.

TUTAR OLARAK EN YÜKSEK KARI YAPAN ŞİRKET

Elde edilen karın miktarına göre baktığımızda Koç Holding'in 42 milyar liralık bir kar elde ettiği görüldü. Koç Holding sonrası listede ikinci sırada 38.5 milyar liralık kar elde eden ve piyasa beklentilerinin çok üstünde kar yapan THYAO geldi. Üçüncü sırada ise Sabancı Holding yer aldı. Sabancı'nın 9 aylık net karı 27.2 milyar lira seviyesinde oldu. Dördüncü sırada ise Tüpraş yer aldı. Karı 23.5 milyar lira.

İşte şşirketlerin 9 aylık verileri ve en fazla kar eden şirketler:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç