Borsada Edip, Rysas, Vking ve YGYO hisselerine yeni kısıtlama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada Edip, Rysas, Vking ve YGYO hisselerine yeni kısıtlama geldi

Son dakika haberi: Rekor kıran borsada 4 hisseye kredili işlem yasağının getirildiği açıklandı. İşte kısıtlama gelen hisseler.

Borsa 29 Nisan 2024 0
Borsada Edip, Rysas, Vking ve YGYO hisselerine yeni kısıtlama geldi

Rekor kıran borsada 4 hisseye kısıtlama geldi.

Borsa İstanbul tarihinde ilk defa 10 bin seviyesinin üzerini gördü ve rekor kırdı. Rekor sonrası bir son dakika KAP'ı geldi ve bazı hisselerin fiyatlarında meydana gelen durum nedeniyle yeni tedbirler alınmasının zorunlu hale geldiğine yer verildi.

Yapılan açıklamada aşağıda adları verilen 4 hisse için kredili işlem önlemi alındığına yer verildi.

KAP'a konu ile ilgili yapılan bildirime göz attığımızda Sermaye Piyasası Kurulunca alınan karar kapsamında devreye alınan VBTS kapsamında Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret, Reysaş Lojistik, Viking Kağıt ve Selüloz ile Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerinin paylarına 29 Nisan tarihinden itibaren 1 ay boyunca açığa kredili işlem yasağının geldiğine yer verildi.

Söz konusu açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında EDIP.E, RYSAS.E, VKING.E ve YGYO.E payları 30/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir" değerlendirmesine yer verildi.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç