Borsada Düşüşün , Dolarda Yükselişin Nedenini Açıkladı: Durum Çok Kötü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada Düşüşün , Dolarda Yükselişin Nedenini Açıkladı: Durum Çok Kötü

Son dakika haberi: Dolar ve borsa ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Yapılan açıklamada rakamların tehlikeli bölgelere geldiğine yer verildi.

Borsa 5 Tem 2022 13:35 0
Borsada Düşüşün , Dolarda Yükselişin Nedenini Açıkladı: Durum Çok Kötü

Dolar ve borsa açıklaması geldi: Durum çok kötü.

Dolar kurunda yükseliş, borsada ise düşüş devam ediyor. BDDK'nın kararı sonrası geçen hafta 16.08 TL 'ye kadar gerileyen dolar kuru , geçen hafta içinde ciddi bir toparlanmaya girmiş ve 16.66 TL'ye kadar çıkmıştı. Yeni haftaya da yükselişle başlayan dolar kuru 17 liraya her geçen dakika daha da yaklaşıyor. Saatler 13.30'u gösterdiğinde 1 dolar 16.97 TL seviyesinde işlem görüyor.

Dolar yükselirken borsada da düşüş görülüyor. Geçen haftayı yüzde 5'e yakın bir düşüşle 2443 seviyesinden kapatan Bist 100, düne yeşille başladı ve gün içinde 2474 seviyesine kadar çıktı. Daha sonra yeniden düşen Bist 100 endeksi, dünü 2407 seviyesinden kapattı. 

Bugüne de düşüşle başlayan Bist 100, kritik 2400 seviyesinin altına geriledi. Daha sonra toparlayan Bist 100 endeksi, şu saatlerde 2404 seviyesinde işlem görüyor. Geçen haftadan bu yana yaşanan değişimin grafiği ise şu şekilde:

DOLAR TAHMİNİ

Dolar kuru hakkında konuşan Hatice Kolçak, "Yabancı kuruluşların enflasyonda yeni zirveler geleceğini söylüyor. Biz faizi arttırmadan enflasyonu düşürmeye çalışıyoruz. Enflasyonla mücadele edemiyoruz. Çünkü enflasyon yükselmeye devam ediyor. Şu anda 17'lere değmeye çalışan bir kur var. Burada 17.03 ve 17.05 seviyeleri var. Çok önemli olacak. Buraları geçerse buradan yukarı yönlü yükselişini sürdürecek." dedi.

BORSA TAHMİNİ: İŞTE DÜŞÜŞ NEDENİ

Borsa hakkında da açıklama yapan Kolçak, "Borsa maalesef Bist 100 endeksi, 2400'ü kırdı çok tehlikeli bir bölgede. Kırmaması lazım. Kapanışı 2400'ün üzerinde yapabilecek mi bakalım. Kapanışta 2400'ün altında olursa daha da aşağı gitme potansiyeli taşıyor." dedi ve düşünüş nedeni hakkında şunları söyledi:

"Maalesef güven. Şeffaflık. Merkez Bankasına dikkat ederseniz hiçbir açıklaması yok. Şahap Kavcıoğlu hiç ortada yok. Yani başkanın çok düzenli şekilde açıklamalar yapıyor olması. Naci Ağbal döneminde her gün konuşuyordu. Piyasaları rahatlatacak açıklamalar yok. Hazine Bakanı konuşuyor genelde."

İşte açıklamanın tamamı:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç