Borsada düşüş neden oldu? Nureddin Nebati'den son dakika açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada düşüş neden oldu? Nureddin Nebati'den son dakika açıklaması

Son dakika haberi: Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den borsa hakkında açıklama geldi.

Borsa 3 Şubat 2023 11:19 0
Borsada düşüş neden oldu? Nureddin Nebati'den son dakika açıklaması

Son dakika haberi: Maliye Bakanlığı'ndan borsa açıklaması.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında borsa ve faiz mesajı verdi. Bloomberg 'e röportaj veren Bakan Nebati, seçimlerden sonra kazanmaları durumunda faiz politikasında herhangi bir değişiklik olmayacğaını söyledi ve “Sonuçları almaya başladık, bundan kesinlikle taviz verilmeyecek” ifadelerini kullandı.

YABANCI YATIRIMCIYA: TÜRKİYE'YE GELİN

Bakan Nebati açıklamasının devamında yabancı yatırımcılara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan yabancı yatırımcıların “Seçim bitsin de Türkiye’ye gelelim” heyecanında olduğunu söyledi.

Açıklamasının devamında Bakan Nebati, enflasyon ile faiz arasındaki makasa değindi ve “Tamam doğru çok yüksek ama şu anda makas daralıyor. Optimal noktayı yakaladığımızda Merkez Bankası gerekli adımları atacaktır” dedi.

BORSADA SON DURUM NE? NEDEN DÜŞTÜ?

Borsada düşüşün neden olduğu sorusuna da değinen Bakan Nebati, “Düzeltmeleri bir operasyon gibi yapıyorlar. Borsanın derinleşmesi için ideal ortam oluştu. Bu insanların dövize kayması için herşeyi yapıyorlar. SPK her zaman gerekli çalışmaları yapıyor. Ben yoğunlaşmış durumdayım” şeklinde cevap verdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç