Borsada Bugün Sert Düşüş (Borsa Neden Düştü?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada Bugün Sert Düşüş (Borsa Neden Düştü?)

Son dakika haberi Borsa'dan geldi. Gelen bilgilere göre Bist 100 endeksinde son 1 ayın en sert düşüşü görüldü. Peki borsa neden düşüyor?

Borsa 22 Nisan 2022 17:58 0
Borsada Bugün Sert Düşüş (Borsa Neden Düştü?)

Son dakika haberi: Kapanma saatlerine yakın Borsa İstanbul'da hızlı düşüş başladı. 

Borsa'da son 1 ayın en kötü günü yaşanıyor. Gelen son rakamlara göre Borsa İstanbul'da akşam saatlerinde hızlı şekilde düşüş görüldü. 1 aydır yukarı yönlü olan grafik, bugün ekside seyrediyor. Borsada düşüşü gören vatandaşlar , düşüşün neden kaynaklandığını araştırmaya başladı. 

1 AYDIR REKOR ÜSTÜNE REKOR

1 aydır Borsa İstanbul 100 endeksinde sürekli olarak artış görülüyordu. Her akşamı bir rekorla kapatan Borsa İstanbul'da son rekor bugün sabah saatlerinde geldi. Dün 2556 seviyesinden günü tamamlayan Bist 100 endeksi, bugün 2559 seviyesinden işlemlere başladı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Bist 100 endeksinde son 1 ayda yaşanan yükselişin grafiği şu şekildeydi:

SON 1 AYDA İLK DEFA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Son 1 aylık grafiğe baktığımızda Bist 100 endeksinde bu denli sert bir düşüş ilk defa görüldü. Sabah saatlerinde 2559 seviyesinde olan Bist 100 endeksi, şu sıralar 2475 seviyesinde seyrediyor. İşte bugün gün içinde yaşanan düşüşün grafiği:

KAR SATIŞLARI GELDİĞİ BELİRTİLİYOR

Borsadan alınan son dakika bilgilerine göre kar satışlarının geldiği ve bu nedenle borsada akşam saatlerinde sert düşüşlerin görüldüğü belirtildi. Öte yandan 1 aydır sürekli yükselen Borsaya gelen yatırımcılar, 1 aydan sonra düşüşün yaşandığı ilk günde panik satışları yaptı.

Bugünün en çok yükselen ve en çok düşen hisselerine bakmak için TIKLAYIN

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bilgilendirmek amaçlıdır. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyeleri, yatırım danışmanları ve uzmanları tarafından sağlanır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç