Borsada Aref rüzgarı yasakla sonuçlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsada Aref rüzgarı yasakla sonuçlandı

Ünlü İllüzyonist Aref hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Aref'in olduğu hissede rekor getiri elde ettiği, bu nedenle yasak geldiği bildirildi.

Borsa 22 Haz 2023 11:08 0
Borsada Aref rüzgarı yasakla sonuçlandı

Borsada Aref'e yasak geldi.

Borsa İstanbul'da kısa sürede yüzde 500'den fazla prim yapan hissede işlem yaptıkları tespit edilen illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır adlı kişiler hakkında inceleme başlatıldı. Borsa İstanbul tarafından başlatılan inceleme kapsamında bir hissede kısa sürede yaşanan katbekat yükseliş sonrası kararın alındığı bildirildi.

Avrupa Yatırım Holding hissesinde yaşanan durum sonrası Borsa İstanbul iki kişi hakkında yatırımcı bazında tedbir aldı. Söz konusu hissede işlem yaptığı belirlenen, Yeteneksizsiniz adlı programda ünlenen İllüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır isimleri hakkında 1 ay süre ile işlem yasağı geldi. Gelen yasakda Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı ile Brüt Yakas ve İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması gibi tedbirlerin alındığına yer verildi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu açıklamada, Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi apsamında Avrupa Yatırım Holding A.Ş. (AVHOL) payının piyasasında, Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle Aref Ghafouri ve Eren Çayır adlı yatırımcılar hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 22/06/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com sadece bilgilendirmede bulunur.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç