Borsacılar Dikkat: Porsche Halka Arz Oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsacılar Dikkat: Porsche Halka Arz Oluyor

Son dakika haberi: Alman otomotiv devi Volkswagen bünyesindeki Porsche halka arz oluyor.

Borsa 12 Eylül 2022 13:24 0
Borsacılar Dikkat: Porsche Halka Arz Oluyor

Porsche halka arz oluyor.

Volkswagen bünyesinde bulunan ve spor otomobil tarzında dünyada en çok beğenilen, en güçlü otomobiller arasında olan Porsche halka arz olacağını açıkladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada halka arz için çalışmaların devam  ettiği ve kısa süred halka arzın gerçekleşeceğine yer verildi.

İngiliz Haber Ajansı Reuters'in son dakika olarak aktardığı bilgide açıklamanın Cumartesi günü geldiği , Porsche'nin halka arzının en kısa sürede hazır olacağı ve arz işlemlerinin gerçekleştirileceğine yer verildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Porsche finans şefi Lutz Meschke, İtalyan gazetesine verdiği demeçte, şirkete yoğun ilgi olduğunu söyledi ve açıklamasında "Şirketimize olan yoğun ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz ve zorlu piyasa koşullarına rağmen kendimize güveniyoruz." ifadelerine yer verdi.

Meschke açıklamasının devamında , halka arz çalışmalarının Ekim ayında sona ermesi ve talep toplama işlemlerinin Ekim ayında yapılması için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi ve ne kadar erken o kadar iyi şeklinde süreci aktardı. 

Yetişmesi durumunda bu ay sonunda ya da en geç Ekim ayında halka arz edilmesi beklenen Porsche için yıl sonuna kadar işlemin sona erdirileceği açıklandı.

NE KADARI HALKA ARZ EDİLECEK?

Gelen bilgilere göre halka arzın , şirketin yüzde 12.5'lik kısmını kapsayacağı öğrenildi.

Halka arz başvuru detayları, başvuru tarihleri ve hisse fiyatı belli olduğunda haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç