Borsa yükselecek mi? Son dakika açıklaması ve seçim sonucuna göre borsada yön
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa yükselecek mi? Son dakika açıklaması ve seçim sonucuna göre borsada yön

Son dakika haberi: Borsada yükseliş son günlerde sekteye uğradı. Yaşanan düşüş sonrası yatırımcılar, borsada yükseliş olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Borsa 24 Ocak 2023 13:24 1
Borsa yükselecek mi? Son dakika açıklaması ve seçim sonucuna göre borsada yön

Borsa yükselecek mi?

Borsada son günlerde yaşanan düşüşler , borsada düşüş olacak mı olmayacak mı? Yükseliş ne zaman sorularının araştırılmaya başlandı. Konu ile ilgili bir açıklama geldi. Ünlü Ekonomist Evrem Devrim Zelyut bugün bir yazı kaleme aldı. Zelyut yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının ekonomiye nasıl etki edeceğinşi, borsada yükseliş mi düşüş mü olacağını değerlendirdi.

SEÇİMLERİ CUMHUR İTTİFAKI KAZANIRSA NE OLUR?

Seçimleri Cumhur ittifakının kazanması durumunda yaşanacakları değerlendiren Zelyut, borsaya etkisi ile ilgili, "Borsada seçimlere kadar yükseliş devam edecektir. Çünkü piyasanın alternatifi yok. Dolar baskı altında, faizler enflasyon rakamını kurtarmıyor, altın zar zor 1950 dolara vurmuş, mız mız çocuklar gibi. AKP zaferi ile karşılaşırsak borsada gerileme karşımıza çıkar zira kalan son yabancılar da Türkiye’nin totaliter rejimle tipik Orta Doğu ülkesi olacağı öngörüsü ile BIST’ten çıkış yapmayı tercih edecektir" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERİ 6'LI MASA KALIRSA

Zelyut açıklamasının devamında seçimleri 6'lı masanın kazanması durumunda borsada yaşanacakları şu şekilde aktardı: "Borsa ise Altılı Masa’nın gelmesi halinde 2023 yılında dünyada en büyük getiriyi sağlayacaktır. Nedeni ise çok basit: 2012 yılından itibaren Türkiye’den kaçan para 110 milyar dolar. Neden kaçtılar? AKP’den korktukları için. O zaman bu paranın döneceğini tahmin etmek zor değil. Artı şunu söyleyelim; bu 110 milyar dolar ABD Merkez Bankası FED parasal tabanı 4 trilyon dolar olduğu zamana ait rakam. Şimdi rakam olmuş 8,5 trilyon dolar. O zaman giriş hızı x2 olacaktır. Bu da BIST’te tarihî bir ralli demektir"

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
rıza zelyutun oğlu devrim zelyutu örnek veriyorsunuz.. yuh be.. bir numaralı ak parti düşmanısınız.. baksanıza hayatını chp'ye vakfetmiş bozuk tipleri ekonomist diye yalanlarını burda bizlere palazlıyorsunuz.. sizinde onlardan farkınız yok..