Borsa Yatırımcılarına Deniz Yatırım'dan 2 Hisse Önerisi SELEC ve MAVI
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa Yatırımcılarına Deniz Yatırım'dan 2 Hisse Önerisi SELEC ve MAVI

Deniz Yatırım bir son dakika açıklaması yaptı ve borsa yatırımcılarına 2 hisse önerisinde bulunuldu. İşte o hisseler.

Borsa 7 Nisan 2022 21:54 0
Borsa Yatırımcılarına Deniz Yatırım'dan 2 Hisse Önerisi SELEC ve MAVI

Deniz Yatırım'dan 2 yeni hisse önerisi geldi.


Türkiye'nin önde gelen yatırım şirketlerinden olan, Deniz Bank bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Deniz Yatırım , borsa yatırımcılarına 2 yeni hisse önerisinde bulundu. Borsada hisse almak isteyenlere yönelik Deniz Yatırım'dan yapılan hisse önerisinde Mavi ve Selec hisseleri önerildi.


Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında MAVI hissesi ile ilgili, 26 Kasım 2021 tarihinde Döngüsel Portföye dahil edildiği ve hissenin nominal bazda %8.6 oranında, rölatifte ise %-18.4 oranında bir performans sergilediği ve bu karşılık ile hissenin beklentilerin gerisinde kaldığına yer verildi. Temel anlamda Deniz Yatırım, MAVI hissesini beğenmeye devam ettiğini ve bununla birlikte Döngüsel Portföy içerisinde farklı seçenekleri değerlendirme kapsamında çıkarıyoruz.


SELEC HİSSESİ HAKKINDA YORUMLAR

Deniz Yatırım tarafından yapılan açıklamada , Şubat ayında ilaç fiyatlarında kur düzenlemesi yapılması ve fiyatlara zam yapılması ile birlikte stok karı kanalıyla olumlu etkilenen ve ek olarak temettü beklendisi ve son dönemlerde endeksin gerisinde kalması nedeniyle SELEC adlı hissenin de öneri listesine alındığına, portföye eklendiğine yer verildi. Açıklamada, "23 Şubat tarihinden bu yana BIST 100 Endeksi %14,7 yükselirken, SELEC nominal bazda %8,2 artış gösterdi. Hisse, yılbaşından bu yana da BIST 100 Endeksi’nin %17 gerisinde kaldı. SELEC hisseleri son 12 aylık verilere göre 8,2x F/K ve 5,4x FD/FAVÖK çarpanları ile işlem görmektedir.


Deniz Yatırım Döngüsel Portföy kurulduğu günden (20 Ekim 2021 = 100) bu yana nominal %93.3, 2022 başlangıcından ise %27.2 getiri sağlamıştır." denildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç