Borsa ve Kripto Paralarda Düşüş Sürecek mi? Hiç de İç Açıcı Olmayan Tahmin ve Yorumlar Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa ve Kripto Paralarda Düşüş Sürecek mi? Hiç de İç Açıcı Olmayan Tahmin ve Yorumlar Geldi

Son dakika haberi: ABD'den gelen verilerden sonra borsa ve kripto parada sert düşüşler görüldü. Peki düşüş sürecek mi? İşte son dakika açıklaması.

Borsa 13 Haz 2022 12:19 0
Borsa ve Kripto Paralarda Düşüş Sürecek mi? Hiç de İç Açıcı Olmayan Tahmin ve Yorumlar Geldi

Çakılan kripto paralarla ve hisseler ile ilgili hiç de iç açıcı olmayan bir açıklama ve tahmin geldi.

John Hopkins Üniversitesi bünyesinde görev yapmakta olan ekonomi profesörü Steve Hanke, dünya ülkelerinde son dönemlerde yaşanan ciddi sıkıntılara değindi ve bu sıkıntıların ışığında kripto para birimleri hakkında hiç de rahatlatmayan bir açıklamada bulundu.

Son dönemlerde yükselen enflasyon ile birlikte hisse senetleri ve kriptolarda kısa vadede yeniden toparlanma umutlarının kalktığını söyleyen Hanke, resesyon tehlikesine dikkatleri çekti.

Resesyon, ekonomik büyümenin bir süre için negatif olmasını tanımlamaktadır. Her şeyin Federal Rezerve bağlı olduğunu söyleyen Hanke, kesin bir zaman vermedi ama yüzde 65 ihtimalle bir resesyon geleceğini söyledi. 

Dünyada mevcut yüksek enfalsyonun sebebinin Fed olduğunu söyleyen Hanke, daha önce bu konuda önemli adımlar atıldığı ancak şimdi hatalı bir süreç takip edildiğini söyledi. 

"ABD ekonomisi, resesyon sürecine girecek. Buna %65’lik bir olasılık veriyorum. Bu, oldukça yüksek bir oran. Bizi en baştan beri bu ekonomik kaosa düşüren Fed oldu." diyen Hanke, bu süreci tahmin edemediklerini , şimdi ne yaptıklarını kendilerinin de bilmediğini söyledi.

Enflasyonun yükselmeye devam edeceğini söyleyen Hanke, sistemde para fazlalığı olması nedeniyle bu durumun devam edeceğini söyleyerek, "Bugün ne yaparsanız yapın, isterseniz para basımını durdurup niceliksel sıkılaştırmaya gidin, isterseniz resesyon sürecine girin, yine de yüksek enflasyonla başa çıkmak zorunda kalacaksınız." ifadelerini kullandı.

BORSA VE KRİPTO PARA TAHMİNİ

Hanke açıklamasının devamında hisse senetleri ile kripto paralarda kısa vadede yükseliş beklemediğini söyleyerek, "Yükselen enflasyonun ardından, hisse senetleri ve kripto piyasaları için kısa vadede yeniden toparlanma umutları da ortadan kalktı. Böylesine riskli bir ortamda, enflasyona karşı olası bir korunma olarak kabul edilen Bitcoin, 30.000 dolar seviyesinin altına düştü.

Fed’in para politikaları ve makroeokonomik belirsizlik, Bitcoin için adeta bir kabusa dönüştü. Enflasyon verilerini yayınlamadan önce, TÜFE beklenenden daha düşük olursa Bitcoin‘in muhtemelen 30.000 doları geçeceği konusunda genel bir fikir birliği vardı." dedi. 

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE?

Son verilere göre Bitcoin'de günlük düşüş yüzde 10'u aştı ve 1 Bitcoin fiyatı 24 bin 483 dolara kadar geriledi. Ethereum'da da ciddi düşüş görüldü. 1 Eth fiytatı 1246 dolara kadar geriledi.

BİTCOİN VE BORSA NEDEN DÜŞTÜ?

ABD'de cuma günü enflasyon rakamları açıklandı. Beklenenin üzerinde gelen enflasyon rakamlarının ardından borsalarda ve kripto parada sert düşüşler görüldü. Bu durumun ise sert satışlar nedeniyle olduğu aktarıldı. Yaşanan sert satışlar, fiyatların ciddi düşmesine neden oldu.

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi hizmeti, yatırım danışmanları ve aracı kuurmlar tarafından verilen bir hizmettir. Finans7.com sadece bilgilendirir yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç