Borsa ve kripto paralara yeni vergi kesinleşti: İşte alınacak vergi miktarı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa ve kripto paralara yeni vergi kesinleşti: İşte alınacak vergi miktarı

Son dakika haberi: Borsa ve kripto paralara verginin geleceği kesinleşti. İşte gelecek vergi oranı ve diğer bilgiler.

Kripto Paralar 10 Haz 2024 0
Borsa ve kripto paralara yeni vergi kesinleşti: İşte alınacak vergi miktarı

Borsa ve kripto paralara ne zaman vergi gelecek? İşte son dakika bilgileri.

Kurban Bayramı tatilinden sonra TBMM'ye sunulacak ilk yasa teklifi belli oldu. Gelen son dakika bilgilerine göre bu hafta son şeklini alacak vergi paketinin bayramdan sonra gündeme geleceğie öğrenildi.

Gelecek yeni vergi düzenlemesinde kripto paralar ile borsada hisse alımı satımına vergi geleceği öğrenildi. Konu ile ilgili gelen bilgilere göre borsada hisse alımı satımında işlem vergisi alınacağı, yapılacak her işlemde on binde 1 ile on binde 3 arasında bir vergi alınacağı bildirildi. Buna göre 1 milyon liralık hisse alımında 100 lira ile 300 lira arasında bir vergi alınacak.

İKİ PAKET GELECEK

Ekonomi yönetimi, vergi konusunda meclis tatile girmeden 2 düzenleme geleceğini söyledi. Borsa ve kripto paralarda işlem vergisi alınmasının yetişmesi durumunda ilk pakette, yetişmemesi durumunda ise ikinci pakette yer alacağı bildirildi.

Borsa ve kripto paralarda alınacak vergi ile ilgili ekonomi kaynakları şu ifadeleri kullandı:

"Borsanın daha derinlikli hale gelmesi ve kaliteli bir borsa faaliyeti oluşturmak için dünya ve Avrupa örnekleri dikkate alınarak kazançtan değil alım satımdan işlem vergisi alınacak. Ancak bu oran çok cüzi, on binde 1 oranların da olacak"

Bakan açıklamasındak azanca dayalı bir vergi olmadığını, işlem vergisi olacağını söyledi.

KRİPTODA ARTIK 2 VERGİ OLACAK: BİRİ İŞLEM DİĞERİ VERGİ

Kripto paralarda artık 2 yeni kalem olacak. Bunlardan biri yüzde 1 TÜBİTAK'ın yüzde 1'i ise SPK'nın olacak. Buna ek olarak işlem vergisi de gelecek. Bu şekilde yüzde 2'lik SPK ve TÜBİTAK payının yanı sıra işlem vergisi de alınacak. Konu ile ilgili ekonomi yönetimi, “Kripto varlıklara da işlem vergisi gelecek ama ilerleyen zamanlarda bu konuda adım atılacak. Daha yasa çıkmadı şu anda hizmet bedeli var bu şekilde uygulamaya girecek sonra gelişmelere göre işlem vergisi gündeme gelecek” ifadelerini kullandı.

BAYRAMDAN SONRA MECLİSTE

Yeni paket bayramdan sonra meclise gelecek ve TBMM tatile girmeden yasalaşacak. Düzenlemeden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç