Borsa ve Kripto Paralar Sert Düştü Dolar Yükseldi: İşte Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa ve Kripto Paralar Sert Düştü Dolar Yükseldi: İşte Nedeni

Son dakika haberi: Borsa ve kripto paralarda ciddi düşüşler yaşandı. Dolar kurunda ise yükseliş hızlandı. İşte nedeni ve son fiyatları.

Kripto Paralar 11 Mayıs 2022 16:07 0
Borsa ve Kripto Paralar Sert Düştü Dolar Yükseldi: İşte Nedeni

Son dakika haberi: Kripto paralar ve borsa çakıldı dolar yükseldi. İşte nedeni.

Piyasalar az önce hareketlendi. Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen enflasyon verilerinden sonra hızlı şekilde hareketlenen piyasalarda dolar değer kazanırken kripto paralarda sert düşüşler meydana geldi. Gelen son verilere göre dolar kuru son 5 ayın en yüksek seviyesine kadar çıkarken kripto paralar da son 1,5 yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. Yaşanan bu hareketlerin nedeni merak ediliyordu.

AMERİKA'DA ENFLASYON BEKLENTİYİ AŞTI

Bloomberg anketinde, martta yüzde 8,5 olan enflasyonun nisanda yüzde 8,1’e gerilemesi bekleniyordu ancak açıklanan son verilere baktığımızda Amerika'da enflasyonun aylık 0.3 seviyesinde olduğu, yıllık ise yüzde 8.3 geldiği görüldü. Geçen ay ise enflasyon yüzde 8.1 seviyesinde gelmişti.

BİTCOİN ÇAKILDI

Açıklama öncesi 32 bin dolar seviyelerine olan Bitcoin, açıklamadan sonra adeta çakıldı ve kısa sürede 29 bin 300 dolar seviyesine kadar düştü. İşte Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

Dikey şekilde yaşanan düşüş ile birlikte Ethereum fiyatında da düşüşler meydana geldi. Gelen son verilere göre 1 ETH fiyatı 2 bin 164 dolar seviyesine kadar geriledi. 

XRP fiyatı 0.41 dolara kadar geriledi. BNB ise 276 dolara kadar geldi.

SOL da diğer kripto paralar gibi sert düştü. Son verilere göre 1 SOLANA 50 dolar seviyesine kadar geriledi. SOL sadece bugün yüzde 31 'lik değer kaybı yaşadı.

Doge Coin ise aylar sonra 0.10 dolar seviyesinin altına kadar geriledi. Alınan son fiyatlara göre 1 Doge Coin 0.0902 dolara kadar geriledi. 

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kurunda da yükseliş başladı. Enflasyona dakikalar kala düşen dolar kuru, enflasyonun beklentileri aşması sonrası yükseldi ve 15.34 TL'ye kadar çıktı. İşte dolar kurundaki değişim grafiği:

BORSA ÇAKILDI

Borsa İstanbul 100 endeksinde de hisselerde de düşüşler meydana geliyor. Son verilere göre Borsa kısa sürede yüzde 1,35 değer kaybetti ve 2 bin 456 seviyesine geldi. 

NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto paraların neden düştüğü merak konusu oldu. Fed'in faiz artırımına ek olarak enflasyonun beklenenden fazla gelmesi, yatırımcıları daha güvenli liman arayışlarına yönlendirdi. Bu da borsa ve kripto paralarda düşüşlere neden oldu. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç