Borsa ve Hisse Tahmini Geldi: Seçimin Hisselere Etkisi Ne Olacak , Yükseliş Sürer mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa ve Hisse Tahmini Geldi: Seçimin Hisselere Etkisi Ne Olacak , Yükseliş Sürer mi?

Borsa İstanbul ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ünlü ekonomist yaptığı açıklamada yükselişin devam etmesini beklediğini söyledi.

Borsa 11 Haz 2022 10:21 0
Borsa ve Hisse Tahmini Geldi: Seçimin Hisselere Etkisi Ne Olacak , Yükseliş Sürer mi?

Borsa İstanbul yükselecek mi düşecek mi? Son dakika açıklaması geldi.

Son dönemlerde piyasalarda tansiyon oldukça yüksek seyrediyor. Dolar kurunda yaşanan aşırı hareketlilik piyasalar üzeirnde baskı kurmaya devam ederken yeni ekonomi enstrümanları da bunu frenleyemedi. Yaşanan bu durumlar sonrasında en merak edilen, en çok araştırılan konuların başında Borsa İstanbul bulunuyor.

Parasını değerlendirme, enflasyona karşı parasının değerini korumak isteyen vatandaşlar, birikmiş parasını nerede değerlendireceğini merak ediyor ve borsanın durumunu internet üzerinden araştırıyor. Bu konuda gelen son dakika açıklaması ise vatandaşların kafasındaki bazı soru işaretlerine cevap oldu. 

KKM BİRAZ ENGELLİ

Aralık ayında Kur Korumalı MEvduat hesabı sistemi getirildi ve 18 liralara çıkan dolar kuru 11 liralara kadar düşürüldü. Bu düşüş sonrası dolar yeniden toparlandı ve 17 lira seviyelerini geride bıraktı.

BORSA'DA SON 1 YILDA ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞ

Son açıklanan enflasyon rakamlarına göre Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 73.50 seviyesinde oldu.Borsa İstanbul grafiğine baktığımızda ise borsada son 1 yılda yüzde 74.08'lik yükseliş olduğu ve enflasyonun üzerinde bir kazanç sağladığı görüldü. İşte Borsa İstanbul'da son 1 yılda yaşanan değişimin grafiği:

Dünya'dan Ufuk Korcan bugün kaleme aldığı yazısında , Bist 100'deki yükselişe birçok hissenin ayak uyduramadığını, bazı hisselerin son 1 yılda ciddi oranda düştüğünü, bazı hisselerin ise yüzde 150'den fazla gelir sağladığını söyledi. 

İLGİ ARTABİLİR

Enflasyonda yüksek seyrin borsaya ilgiyi arttıracağını söyleyen Korcan, seçim sürecinin borsaya olumlu yansıyacağını, finans uzmanlarının da bu yönde tahmin yayınladığını, seçimlerin borsaya olumlu etki edeceğini söyledi. 

SEÇİM SONRASINA YATIRIM

Yabancı yatırımcının çıkışının sürdüğünü söyleyen Korcan, seçim sürecinde yeni girişlerin olabilecğeini, yabancıların seçim sonrasına yatırım için hisse senedi alabileceğini söyledi. 

Korcan, yüksek enflasyona karşı parasını korumak isteyenlerin borsaya ilgi göstermeye devam edeceğini söyledi. Borsada yükseliş trendinin üzerinde bir hareket olduğunu söyleyen Korcan, trendin seviyesinin 2 bin 486 olduğunu söyledi. Korcan, önümüzdeki günlerde bu seviyenin önemli olduğunu, takip edilmesi gerektiğini söyledi. Bu trendin kırılması durumunda 2 bin 354 seviyesinin önemli bir destek seviyesi olacağını söyleyen Korcan, pozitif seyrin devam etmesi durumunda ilk hedefin 2 bin 700 olacağını söyledi. 

Not: Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. 

Kaynak: Dünya

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç