Borsa ve Finansı Hareketlendiren Gelişme: 10 Sektöre Dev Yatırım Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa ve Finansı Hareketlendiren Gelişme: 10 Sektöre Dev Yatırım Geliyor

Son dakika açıklaması geldi. Açıklamada Suudi Arabistan ile 10 sektörde dev anlaşmalar imzalanacağına yer verildi.

Borsa 18 Haz 2022 11:03 1
Borsa ve Finansı Hareketlendiren Gelişme: 10 Sektöre Dev Yatırım Geliyor

Borsa ve piyasaları heyecanlandıran haber.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan, bir heyet ile Nisan ayının sonunda Suudi Arabistan'a gitti ve burada düzenlediği resmi ziyaretle ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusunu görüşmüştü. Düzenlenen bu ziyaretin ardından bir iadeiziyaret gelecek.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman , önümüzdeki hafta Çarşamba günü Türkiye'ye gelecek ve çeşitli temaslarda bulunacak. 

Ankara Riyad hattında son yıllarda yaşanan ciddi gerilim yerini iş birliğine bırakırken bu ziyaretin de önemli olduğu ve söz konusu görüşmede ciddi yatırımların gündeme geleceği öğrenildi. Görüşmede hem karşılıklı siyasi hem de ekonomik konular ele alınacak. 

YATIRIM YAPILACAK 10 SEKTÖR AÇIKLANDI

Söz konusu iş birliği kapsamında Suudi Arabistan'ın 10 sektörde yatırımlar yapacağı öğrenildi. Söz konusu alanlar şu şekilde sıralandı:

sağlık,

enerji,

gıda güvenliği,

tarım teknolojileri,

savunma sanayi,

finans,

ticaret,

turizm,

müteahhitlik,

gayrimenkul

Al Jazeera Haber ajansının son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Veliaht Prens'in ziyareti sırasında en çok konuşulacak konunun ekonomi olacağı ve iki ülke arasında karşılıklı imzaların atılacağı öğrenildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra daha iyi olacağını umud ettiğini söyledi ve "Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendirme fırsatını bulacağız." ifadelerini kullandı.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com borsa yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaşıkçı'nın kanı ne oldu peki yerde mi kaldı...