Borsa ve altın ne olacak? Piyasa uzmanı açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa ve altın ne olacak? Piyasa uzmanı açıkladı

Altın ve borsada beklentiler neler? Borsa yükselecek mi? Piyasalarda son durum ne olacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

Borsa 23 Nisan 2024 0
Borsa ve altın ne olacak? Piyasa uzmanı açıkladı

Altın ve borsada beklentiler neler? Son dakika değerlendirmesi geldi.

Bir artıyor bir azalıyor. Altın ne zaman alınır? Borsayı alıyorum düşüyor, satıyorum yükselişe geçiyor ne yapmalıyım? Küçük yatırımcıların en çok sorduğu soruların başında bunlar geliyor.

Piyasaların karıştığı, savaş tedirginliğinin olduğu son günlerde neler yapılması, piyasalardan beklentilerin ne olduğu konusunda bir açıklama geldi.

Ekonomist Hikmet Baydar, Milliyet Gazetesi'ne konu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Son günlerde yüksek gelen Amerika enflasyon verileri, İsrail ile İran geriliminin piyasalarda moralleri bozduğunu söyledi. Borsada risk almak istemeyenlerin satış yaptığını söyleyen Baydar, genel satışlar ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Gelen satışlar daha çok yurt dışı gelişmelerle ilgiliydi. Satışların olduğu dönemde işlem hacmi de düşüktü. Bu durumda satış yönünde olmayan bir piyasa olduğu belliydi. Gerek Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gerekse TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın ABD ziyaretlerinde yabancı yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı bulmaları son derece önemliydi"

Amerika'da yapılan temaslarda uygulanan politikalara ilişkin bilgi verildiğini, kararlılık vurgusu yapıldığını söyleyen Baydar, seçimsiz bir döneme girilmesinin politikaları sekteye uğratmayacağının da motive ettini söyledi.

Borsada son işlem gününde büyük bir işlem hacmi olmadığı, ancak önceki 3 günün zararının kapatılması açısından dikkat çekici olduğunu söyleyen Baydar, Kapanışın en üst seviyeden olduğunu, açılışta pozitif başlama ihtimalinin de yüksek olduğunu söyledi.

Yabancıların pozisyon artırma eğiliminde olması, bu durumu destekliyor.

Baydar, Fitch'in not artırmasının yabancı yatırımcıyı etkilemediğini, o durumda olmadığımızı, ancak bunun geleceğe yönelik umut verdiğini söyledi.

BORSADA HEDEF NE?

Borsada orta vadede hedefin hala yukarı olduğunu söyleyen Baydar, yeni savaş ve krizlerin çıkmaması durumunda piyasaların yükselmeye devam edeceğini söyledi. Yukarıda 9920 direnci olduğunu söyleyen Baydar, bunun aşılması durumunda yükselişin uzun vadede süreceğini söyledi.

ALTIN DÜŞEBİLİR

Altında kısa vadede düşüşler olabileceğini söyleyen Baydar, "Gram altın cuma günü 2552 TL seviyelerine kadar beklentilerimize paralel bir yükseliş gösterdi. Ancak kapanış tıpkı yurt dışı gibi zayıf. Haftanın ilk günleri yurt dışıyla beraber satış ağırlıklı bir seyir olabilir. Ancak grafikler henüz aşağı sinyalleri vermemektedir. 2468 TL seviyesinin altını görmesi durumunda aşağı yönde sinyaller gelmeye başlayacaktır. Şimdilik ilk 2 gün içerisinde aşağı sinyallerinin gelmesini beklediğimizi ifade edebiliriz" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç