Borsa Uzmanı Tuna Kaya Açıkladı: Borsa 2024'de 12 Bin Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa Uzmanı Tuna Kaya Açıkladı: Borsa 2024'de 12 Bin Olacak!

Borsa İstanbul ile ilgili yaptığı yorum ve analizlerle meşhur olan Tuna Kaya, borsa analizini takipçileriyle paylaştı! İşte haberin detayları...

Borsa 21 Ara 2023 0
Borsa Uzmanı Tuna Kaya Açıkladı: Borsa 2024'de 12 Bin Olacak!

Borsa hızlı bir şekilde 8 bin 500 seviyelerine gerilerken yatırımcılar borsanın ne zamana yükseliş göstereceğini merak ediyor. Kaya, yaptığı açıklamasında borsanın 12 bin olacağı tarihi ifade ederken, alım yapacağı hisseler hakkında da bilgi verdi.

Borsa Nedir? - MediaClick

YIL ORTASINDA BORSA 12 BİN
Kaya, yaptığı açıklamasında faiz artışının borsayı olumsuz olarak etkileyebileceğini ifade ederek, yıl ortasında borsada 12 bin seviyesini beklediğini şu şekilde ifade etti:

“7 bin 500, 7 bin 300 aralığına doğru olası bir sarkma alım fırsatı olarak düşünülebilir ama borsaya giriş açısından erken olduğunu düşünüyorum"

"Çünkü borsa seçimden bir ay önce yani şubatın sonları gibi yukarı yönlü hareketini devam ettirecek ve seçim sonrası borsada yüzde 30 ile 50 bandında 2024 Haziran ayına kadar yukarı yönlü hareket bekliyorum ve yıl ortasında borsada 12 binli seviyeleri bekliyorum. Bundan dolayı da borsa için acele etmeyelim”

Haftanın kazandıran yatırım aracı Borsa İstanbul oldu - Son Dakika Haberleri

MART BAŞINDA HAREKETLİLİK BEKLENİYOR
Kaya, açıklamasının devamında küçük ıvır zıvır hisselere girmeye gerek olmadığını ifade ederek, borsada bu sebeple şubat ortalarına kadar hareket beklemediğini de sözlerine ekledi. Hareketin mart başı gibi olacağını tahmin ettiğini ifade eden Kaya, yabancı yatırımcıların ilk olarak bankacılık sektörüne daha sonra da holdinglere geçtiğini söyledi.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç