Borsa neden düşüyor, ne zaman yükselecek? Ünlü Ekonomist cevapladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa neden düşüyor, ne zaman yükselecek? Ünlü Ekonomist cevapladı

Borsa neden düşüyor, ne zaman yükselecek sorularına cevap geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Borsa 6 Mart 2024 0
Borsa neden düşüyor, ne zaman yükselecek? Ünlü Ekonomist cevapladı

Son dakika: Borsanın neden düştüğü açıklandı.

Borsa son 2 haftadır ciddi oranda geriledi. Özellikle büyük hisselerde yataya ve düşüşe bağlayan hareketler nedeniyle endeks sert şekilde düştü. 23 Şubat'ta 9 bin 374 seviyesinde olan endeksi, şu sıralar 8871 TL'den işlem görüyor.

Yaşanan düşüş sonrası merak edilen sorular ise borsanın neden düştüğü, tekrar yükselişin ne zaman olacağı konuları oldu. Bu soruların cevaplarını ise Hatice Kolçak verdi.

Ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında borsada kar satışları ile başlayan süreçle birlikte düşüş olduğu, seçime doğru gidilirken vatandaşların daha güvenli limanlara sığınması ile düşüşün derinleştiğini söyledi.

Seçim sürecinde özellikle fiziki altın ile dövize yönelmenin çok olduğunu bildiren Kolçak, paranın borsadan çıkması ile birlikte düşüşlerin hızlandığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Dün kötü kapattık. Artık burada bir düşen trentten bahsedebiliriz. Alım yapmak için bence hala izleme taraftarıyım. Ama her düşüş bundan sonra yavaş yavaş alın. Radara koyun. İzlemeye alın. Ben biraz daha izlemeyi düşünüyorum. Kademeli kademeli düşerken çok küçük paralarla alım yapılabilir. Çünkü nereden döneceğini bilmek de zor.

8500 - 8550 çok güçlü bir direnç oldu. Oraya kadar gelip de dönebilir. İlla oraya da gelecek denemez ama değse bile bir git gel yaşayabiliriz. Hisselerde bir ayrışma olabilir. Sizler hisselerinizi takip edip alım emirliernizi küçük küçük verebilirsiniz. Yatırım tavsiyesi değildir.

Seçim öncesi yataya bağlama, testere gibi in çok görülebilir. Seçim sonrası yavaş yavaş bir şekilde yükselişini devam ettirmesini bekliyorum. Yavaş yavaş yukarı doğru gidebilir ama geçen seneki seçim gibi hızlı başlayamayabilir.

THY'nin 264'lü seviyelere gelmesi, hani kademeli kademeli, ana hisselerden takip edilebilir"

Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç