Borsa neden düşüyor? Düşüşün nedenini ve yükselişi açıkladı 16 Ağustos 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa neden düşüyor? Düşüşün nedenini ve yükselişi açıkladı 16 Ağustos 2023

Borsada son dakika haberi geldi. Gelen haberde borsada düşüşün neden olduğu, borsada yükselişin ne zaman olacağına yer verildi.

Borsa 16 Ağu 2023 11:23 0
Borsa neden düşüyor? Düşüşün nedenini ve yükselişi açıkladı 16 Ağustos 2023

Son dakika: Borsa neden düşüyor 16 Ağustos 2023.

Borsada aralıksız süren yükselişe dündne bu yana ara verilmiş gibi görünüyor. Borsa İstanbul 100 endeksinde ve hisselerde yaşanan düşüş sonrası vatandaşlar, yatırımcılar düşüşün neden kaynaklandığını araştırmaya başladı. Peki Bist100 endeksi neden düştü? Borsa İstanbul neden düşüyor? Düşüş devam edecek mi? İşte gelen son dakika bilgileri.

Dünya Gazetesi'nden Volkan Dükkancık yayınladığı açıklamasında borsada düşüşün nedenini duyurdu. Borsada düşüşün kar satışları kaynaklı olduğu belirtilse de düşüşte en büyük etkenin yabancı etkisi olduğu bildiriliyor. Dükkancık yaptığı açıklamada "Seçim sonrası dönemde borsaya 2 milyar dolar civarında bir yabancı girişi de gerçekleşirken yabancı payı da %27’lerden %31’e yükseldi. Ancak gelen yabancıların daha çok kısa vadeli fırsat peşinde koşan agresif hedge fonlar olduğu kanısındayız. Kalıcı ve uzu vadeli yabancı girişleri için enflasyonda kalıcı bir düşüş ve daha sıkı bir para poltikası duruşunun benimsenmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

BORSADA KRİTİK AŞAMALAR VE HİSSELER

Hala ciddi fırsatlar olduğunu söyleyen Dükkancık, 8 bin ile 8 bin 200 arasında bir düzeltmenin 7400 ile 7100 desteklerine kadar gelebileceğine yer verildi. Dükkancık açıklamasında yükseliş beklenen sektörleri şu şekilde verdi: "Bu noktada, Perakende (gıda, tekstil, teknoloji), gıda, perakende, havacılık ve bankacılık sektörlerinin yılın devamı için cazip görünmeye devam ettiğini düşünmekle birlikte, hisse bazında değerlendirmelerinde dikkate alınması gerekiyor. Yine bu süreçte, endeksin görece gerisinde kalmış olan, ENKAI, KARSN, EREGL, KCAER, TTKOM gibi şirketler de portföy çeşitlendirmesi anlamında takip edilebilir"

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.dunya.com/kose-yazisi/bist-100-icin-mola-vakti/701771

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç