Borsa İstanbul'dan KAP: Mtrsk Hissesi ve 1 Kişiye Tedbir Geldi (Matrisk Hisse)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa İstanbul'dan KAP: Mtrsk Hissesi ve 1 Kişiye Tedbir Geldi (Matrisk Hisse)

Borsa İstanbul'dan bir KAP geldi ve 1 hisse, 1 yatırımcı hakkında kısıtlama kararı getirildiği bildirildi.

Borsa 21 Tem 2022 22:04 0
Borsa İstanbul'dan KAP: Mtrsk Hissesi ve 1 Kişiye Tedbir Geldi (Matrisk Hisse)

Borsa İstanbul'dan son dakika haberi: Bugün gelen son dakika bilgisinde yapılan inceleme sonucunda bir hisse ve bir yatırımcı hakkında tedbir alınması kararlaştırıldı. Alınan karara göre hem hisse hem de 1 yatırımcı hakkında 1 aylık kısıtlamalar getirilmiş oldu.

Borsa İstanbul tarafındna Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildiirimde söz konusu durumun detaylarına yer verildi. Açıklamanın detaylarına baktığımızda, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında piyasada gerçekleşen işlemleri nedeniyle Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri adlı hisse hakkında açığa satış yasağına ilave olarak kredili işlem yasağı ve emir iptalinin, emir miktarının azaltımı ile emir fiyat kötüşeştirmesinin yasaklanması kısıtlamalarının geldiğine , bu tedbirlerin MTRKS kodu ile borsada işlem gören hissede 22 Temmuz itibarıyla 1 ay boyunca devam edeceğine yer verildi. 

HİSSEDEKİ BİR KİŞİYE YÖNELİK DE TEDBİR KARARI GELDİ

Borsa İstanbul, yaşanan manüpilasyon nedeniyle Matriks hissesine tedbir getirmiş ve bu hisse içerisinde işlem yapan Emir Esendemir isimli kişi hakkında da tedbir kararı getirdi. Söz konusu karara göre Esendemir hakkında, 22 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla 1 ay için açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve internetten emir iletilmesinin kısıtlanması tedbirlerinin uygulanması yönünde karar verildi.

Söz konusu tedbir kararları 22 Temmuz'da başladı ve 1 ay boyunca devam edecek.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 , borsa hisse tavsiyesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç