Borsa İstanbul'da Tüm Zamanların Rekoru: İşte BIST 100 Yükseliş Nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa İstanbul'da Tüm Zamanların Rekoru: İşte BIST 100 Yükseliş Nedeni

Borsa İstanbul'da yeni rekor geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre Borsa İstanbul'da tüm zamanların en yüksek seviyesi görüldü. İşte yükseliş nedeni.

Borsa 11 Nisan 2022 11:49 0
Borsa İstanbul'da Tüm Zamanların Rekoru: İşte BIST 100 Yükseliş Nedeni

Borsa İstanbul'da rekor üstüne rekor fiyatlar geliyor.


Son dönemlerde borsa İstanbul'da hızlı yükseliş devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Borsa İstanbul 100 endeksi, yeni haftaya rekor düzeyle başladı. Geçen hafta Cuma günü 2.393 seviyesinde haftayı kapatan BİST 100 endeksi , bu haftaya yüzde 1'den fazla yükselişle başladı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.


YÜKSEK ENFLASYON ORTAMINDA YÜKSELİŞ

Ekonomistler yaptıkları açıklamalarda , yüksek gelen enflasyon ortamı ile ilgili bir açıklama yapan Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Alçın, TL mevduat faizlerinin düşüklüğü ve döviz-altın piyasasındaki oynaklık nedeniyle yatırımcıların borsaya yöneldiğini söyledi. Alçın açıklamasında yerli yatırımcıların yatırımlarının arttığı, yabancı yatırımcının ise borsadan çıktığını söyleyerek, "Gıda ve enerji fiyatlarındaki artışlar düşünüldüğünde, yıl sonuna kadar enflasyondaki yükselişin devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu durumda, başta küçük yatırımcılar olmak üzere borsaya olan ilginin devam edeceğini de söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.


BORSADA REKOR BAŞLANGIÇ

Piyasalardan alınan son verilere göre Borsa İstanbul yüzde 1.16'lık artış gösterdi ve tarihinde ilk defa 2 bin 400'ün üzerini gördü. Son verilere göre BIST 100 endeksi 2.421 seviyesinde seyrediyor. İşte Borsa'da son saatlerdeki değişim:



Bundan 4 ay öncesine baktığımızda BIST 100 endeksinin 1804 seviyesinde olduğu görüldü. 4 aylık süreçte BIST 100 endeksi yüzde 34 oranında bir artış gösterdi ve yatırımcısına kazandırmaya devam etti.


Bu haberde yer alan bilgiler yatırım amaçlı değil sadece bilgilendirmek amaçlıdır.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç