Borsa düşecek mi yükselecek mi? Kritik 2 toplantının tarihi belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borsa düşecek mi yükselecek mi? Kritik 2 toplantının tarihi belli oldu

Son dakika haberi: Borsada kritik toplantı öncesi düşüş olurken toplantının yapılacağı Perşembe gününün önemli olduğu bildirildi.

Borsa 13 Haz 2023 18:26 0
Borsa düşecek mi yükselecek mi? Kritik 2 toplantının tarihi belli oldu

Borsada yeni yön bu toplantıdan sonra belli olacak.

Borsada seçim sonrası aralıksız bir yükseliş görüldü. Yaşanan yükseliş dün durdu ve düşüş başladı. Bugün de borsada hızlı şekilde düştü. Kapanışta Bist 100 endeksi yüzde 2.86'lık gerileme gösterdi ve 5429 TL ile günü tamamladı.

Borsadaki son durumu Ekonomim.com'a değerlendiren Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankacılarla bir toplantı yapacağı ve yapılacak toplantıdan çıkacak sonuçlara göre borsanın biraz daha yükselebileceğini bildirirken düzeltme riskine de dikkatleri çekti.

Kavak yaptığı açıklamada toplantının bu hafta Perşembe günü yapılacağını söyleyerek, "Bu hafta perşembe Mehmet Şimşek önderliğinde banka yöneticileriyle yapılacak toplantıyı önemsiyorum. Toplantı sonrasında bankacılık sektörü üzerindeki ‘palyatif’ regülasyonların kaldırılacağına dair sinyaller alırsak bankacılık endeksinde ve BIST-100’de yeni yükselişler görülebilir. Diğer taraftan, bu toplantı sonrasında palyatif uygulamaların devam edebileceği yönünde bir izlenim ortaya çıkarsa borsada sert satışlar ortaya çıkabilir" dedi.

Bu tarihten sonra faiz kararının alınacağı tarihin kritik olacağını söyleyen Kavak, "Bir diğer önemli tarih de Merkez Bankası kararlarını takip edeceğimiz 22 Haziran olacak. Burada da, güçlü bir faiz artırımı yapılır ve piyasa dostu bir politika izleneceğine dair sinyal verilirse yabancı yatırımcının da hızla borsaya dönmesi gündeme gelebilir" dedi.

Önceki gün 5730 ile tüm zamanların rekorunu kıran endeksin, bu seviyeye tekrar gelmesi ve üzerinde kapatması durumunda pozitif seyrin devam edeceğini söyleyen Kavak, "Dün görülen kısmi geri çekilmenin devamında oluşabilecek düzeltmelerdeyse 5515 destek seviyesi ilk etapta kritik olacak. Bu tarafta da, 5515 seviyesi altına kalıcılıkla inilmesi, kısa vadede satış baskısının 5315 ve 5200 bölgelerine doğru devamına neden olabilir" dedi.

Finans7.com | Ankara - Yatırım tavsiyesi değildir.
Kaynak: https://www.ekonomim.com/finans/haberler/borsada-negatif-seyir-duzeltme-riskine-dikkat-haberi-697861

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç