Borç affında detaylar belli oldu: Varlık yönetim ve banka kredi borçları silinecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Borç affında detaylar belli oldu: Varlık yönetim ve banka kredi borçları silinecek mi?

Vergi affı ve yapılandırma başvurusu hakkında yeni detaylar açıklandı. Af gelecek borçlar ve detayları yazımızda.

Ekonomi 30 Ocak 2023 14:10 14
Borç affında detaylar belli oldu: Varlık yönetim ve banka kredi borçları silinecek mi?

Vergi borçlarına gelecek af için detaylar belli oldu.

Yapılandırma teklfi TBMM'ye geçen hafta geldi. Meclise gelen kanun teklfiinden sonra detaylar belli oldu. Bu detaylara baktığımızda borçların yapılandırılacağına yer verildi. Kesinleşen borçlar yeniden yapılandırılacak. Kesinleşmeyen borçlar ve dava sürecinde olan borçlar, inceleme ve tarhiyat safhasında olan matrah ve vergi artırımı , işletme kayıtlarının düzentilmesi gibi konular da bu düzenleme kapsamında.

Bugün mecliste komisyonda görüşülecek düzenlemenin gelecek hafta yasalaşması bekleniyor. Yasalaşması ile birlikte yapılandırma başvurusu başlayacak ve vergi afları gelecek.

Söz konusu yapılandırma, şimdiye kadar çıkanlar arasında en kapsamlısı olacak. Borçlar artık 48 ay vadee kadar yapılandırılacak ve ödemeler bu şekilde yapılacak.

Yapılandırma kanununa baktığımızda , daha önce bir takvim yılında 2 ya da daha az taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi durumunda yapılandırma bozuluyordu. Şimdi vade sayısının 48 aya çıkarılması ile birlikte taksit atlatma sayısı 2'den 3'e çıkarıldı.

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?

Bu yapılandırmada 2 bin liranın altındaki cezalar silinecek. 31 Aralık tarihinden önce vergi dairelerine olan ve vadesi bu tarihten önce olduğu halde 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla ödenmemiş olan ve tüm vergi daireleri itibarıyla borç aslı ve cezası, gecikme faizi, zammı toplamda 2 bin liranın altında olan borçlar silinecek.

TOPLAM BORÇ ELE ALINACAK

1'den fazla cezası olan ve toplam borcu 2 bin liranın üzerinde olanların borçları silinmeyecek. Bu kişiler borçlarını yapılandırabilecek:

BORÇ SİLME BAŞVURUSU

Yapılandırma kanun teklifinin önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra borçlar silinecek. Herhangi bir başvuru olmayacak. 2 bin liranın üzerinde toplam borcu olanlar ise yapılandırma için başvuru yapmak zorunda. Başvuru başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

BANKA KREDİ, VARLIK YÖNETİM ŞİRKETLERİ BORÇLARI SİLİNECEK Mİ ? YAPILANDIRILACAK MI?

Hayır. Bu yapılandırma kapsamında devlete olan borçlar var. Bankaların kredi borçları, varlık yönetim şirketlerine olan borçlar bu kapsamda değil. Sizce banka kredi ve kredi kartı borçları ile varlık yönetim şirketlerine olan borçlar kapsamda olmalı mı? Aşağıda bulunan yorum kısmından yazın.

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kesinlikle Olmalı. 100 bin tl Olan borcumuzu 3 bin tl ye satın alıp. 200 bin tl Para istiyorlar, Ana Paramızı Ödeyerek Borcumuzun Silinmesi Gerekir.Hukumet Anaparayı Ödeyenler Borcunun Silinmesi Konusunda Kanun Çıkarmalı, Bankalar Ana Para Borcu Kadar Kredi Kullandirmalı.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
banka borçlarının taksitlenmesini ivedilikle bekliyoruz
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Kyk kredi faizlerinin ENDEKS faizi siliniyor. yani faizin onda biri siliniyor niye kandırıyorsunuz. milyon milyon kredi alanlar denetlenmiyor
Ziyaretçi 15 Ay Önce
K Y K Kredi faizleri neden silinmiyor
Ziyaretçi 15 Ay Önce
kesinlikle olmalı