Bora ve Banka Hisseleri Neden Düşüyor? Ünlü Ekonomist Asıl Nedeni Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bora ve Banka Hisseleri Neden Düşüyor? Ünlü Ekonomist Asıl Nedeni Açıkladı

Borsa ve banka hisseleri neden düşüyor? Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve düşüşün nedenine yer verildi.

Borsa 20 Eylül 2022 08:35 0
Bora ve Banka Hisseleri Neden Düşüyor? Ünlü Ekonomist Asıl Nedeni Açıkladı

Ünlü ekonomist , borsa ve banka hisselerinin neden düştüğünü açıkladı.

Ünlü Ekonomist Remzi Özdemir bhir son dakika açıklamasında bulundu. Özdemir yaptığı açıklamada son dönemlerde borsada ve özellikle banka hisselerinde yaşanan ciddi düşüşü değerlendirdi. "Amerika Türkiye’ye sopa gösterdi borsa taban oldu" diyen Özdemir , Financial Times adlı basın kuruluşunda bundan 2 gün önce yayınlanan haberin bunun ayak sesleri olduğunu söyledi.

Özdemir yaptığı açıklamada, "İngiliz Financial Times gazetesinin 2 gün önce duyurduğu Türk bankalarına yaptırım gelebileceği yolundaki haber etkisini bugün gösterdi. Türkiye’nin en büyük bankası İş Bankası MİR ödeme sistemini askıya aldığını açıkladı. Bu haber üzerine borsa taban oldu." dedi. 

Rusya, başlattığı savaştan sonra uluslararası para transferi sistemlerinden çıkarılmıştı. Bunun ardından MİR adı verilen bir ödeme sistemi devreye alınmış ve İş Bankası'nın da aralarında olduğu bazı bankalar bu sistemi kullanmaya başlamıştı. Dün Bloomberg'de yayınlanan bir haberde İşl Bankası'nın bu sistemden çıktığı bildirildi. İş Bankası'nın geri çekilmesi ile birlikte Rusya ile ticaret ve turizmde büyük kayıp yaşanacak. Öte yandan Rusya ile para transferlerine de büyük darbe vurduğu aktarılıyor.

Finans7.com  | Ankara

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, kripto paralar, borsa, hisse ve emtia fiyatları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım danışmanları, yatırım uzmanları, aracı kurumlar ve portföy yönetim şirketleri tarafından verilen bir hizmettir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç