Bomba Tahmin: 'Dolar 20 TL olacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bomba Tahmin: 'Dolar 20 TL olacak'

Son dakika haberi: Dolar kuru ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Ünlü Ekonomist Tunç Şatıroğlu yaptığı açıklamada yeni tahminini duyurdu.

Döviz 27 Nisan 2022 20:22 0
Bomba Tahmin: 'Dolar 20 TL olacak'

Son dakika : Dolarda yükseliş başlarken bir son dakika açıklaması geldi ve dolar kurunun 21 liraya çıkacağı tahmini yayımlandı.

Tüm dünyada piyasalar, önümüzdeki hafta bugün açıklanacak faiz kararına odaklandı. Amerikan Merkez Bankası gelecek hafta 3 ve 4 Mayıs 2022 tarihlerinde toplanacak. Yapılacak kritik para politikası kurulu toplantısından sonra Fed 4 Mayıs akşamı saat 21.00'da faiz kararını kamuoyuna açıklayacak.

75 BAZ PUANLIK ARTIŞ AÇIKLAMASI PİYASALARIN DENGESİNİ BOZDU

Fed'in Mayıs ayı toplantısında 50 baz puan faiz artışına gideceği belirtilmiş, bu maddenin masada olacağına yer verilmişti. Ancak gelen son açıklama piyasalarda dengeyi bozdu. Yapılan açıklamada Fed'in 75 baz puanlık faiz artışına gidebileceğine yer verildi. Bu durum da piyasalarda tedirginlik yarattı. ABD 10 yıllık tahvilleri hariç diğre tüm rakamlarda düşüşler meydana geldi. Borsada, kripto paralarda ve emtia fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası dolar kuru yukarıya doğru yükselmeye başladı. 

 

EURO KURU NEDEN DÜŞÜYOR?

Dolar kurunda son günlerde yükseliş görüldü. Ancak tam tersi yönde Euro kuru 16 lira seviyesinden 15,66 TL seviyelerine kadar geriledi. Bu durum ise dikkatleri çekti. Euro kuru, Fed'in beklenenden fazla faiz artışı yapacağının açıklanması sonrası dolar kuru karşısında değer kaybetti. Bu da Euro kurunun diğer para birimleri karşısında da düşmesine neden oldu. 

 

DOLAR 21 LİRA OLACAK
Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu yaşanan son gelişmelerin ışığında bir açıklama yaptı. Dolar/TL parametresi hakkında konuşan Şatıroğlu, 14.86 TL seviyesinin geçilmesi dıurumunda dolarda yükselişin daha da devam edeceğini söyledi. 14.50 TL seviyesinden aşağıya düşmesi durumunda ise düşme konusunda değerlendirme yapılabileceğini söyledi. Şatıroğlu , dolar kuru bu iki fiyat arasında iken bir yorum yapmayacağını söyledi.

"DOLAR 21 LİRA OLACAK"

Şatıroğlu açıklamasının devamında olası senaryolara değindi ve dolar kurunun 21 liraya çıkmasını beklediğini söyledi. Bu konuda zaman veremeyeceğini söyleyen Şatıroğlu, yükselmenin başlayacağı fiyatı da 14.90 TL olarak açıkladı. Dolar kurunun bu seviyenin üzerine çıkması ve tutunması durumunda MAyıs, Haziran en geç Temmuz civarında patlayacağını söyledi. 

 

DOLAR KAÇ TL?

Dolar kurunda son duruma baktığımızda 1 doların 14,81 TL seviyesinden işlem gördüğü, gram altının ise 898 TL'ye düştüğü öğrenildi.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç