Bomba Gram Altın ve Dolar TL Tahmini Geldi: ÇAKILACAK
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bomba Gram Altın ve Dolar TL Tahmini Geldi: ÇAKILACAK

SON DAKİKA HABERİ: Dolar kuru ile altın fiyatlarında son dakika tahmini geldi. Daha önce dolar 20 lira olacak diyen ünlü ekonomist yayınladığı tahminde dolar çakılacak dedi.

Döviz 7 Haz 2022 12:03 0

Dolar 20 lira olacak diyen isim tahmin değiştirdi: 14 lira olacak.

Ekonomist Selçuk Geçer bir son dakika açıklamasında bulundu. Geçer yaptığı açıklamada dolar kuru ile altın fiyatları hakkında önemli tahminlerde bulundu. Geçer açıklamasında enflasyon endeksli bono olarak adlandırılan devlet tahviline değindi ve tahvilin dolar kurunu düşüreceği seviyeyi duyurdu.

ERDOĞAN FAİZLERİ DÜŞÜRECEĞİZ DEDİ

Cumhurbaşkanı ERdoğan dün yaptığı açıklamada faizleri daha da düşüreceklerini söyledi.Bu açıklama sonrası "Uyarıyorum" notu ile bir paylaşım yapan Selçuk Geçer , açıklanacak yeni paket ile dolar kurunun düşeceğini söyledi. 

GECE YARISI OPERASYON GELEBİLİR

Aralık ayında açıklanan KKM, akşam saatlerinde, Türkiye'de piyasalar kapalıyken açıklanmış ve dolar kısa sürede rekor düzeyde düşmüştü. Buna dikkatleri çeken Geçer, süper bono ihtimalini görmediğini, ancak bu şekilde konuşmaların gelmeye devamö etmesi durumunda torbadan bir sürpriz çıkabileceğini söyledi. Cumhurbaşkanının ne zaman faiz açıklaması yaptığında torbadan bir tavşan çıkabileceğini söyleyen Geçer, öyle bir ürün çıkması durumunda dolar kurunun düşeceği, ama yıl sonunda ciddi bir hale geleceğini söyledi. Enflasyonun kısa vadde kontrol altına alınacağını , ancak sonrasında kontrolden çıkacağını söyleyen Geçer, "Bir gece yarısı operasyonu ile dolarda bir geri çekilme olabilir. 16 seviyelerinden 14.80 seviyelerine bir gevşeme olur. Umarım böyle bir hata yapmazlar. Nass demeye devam ederlerse yeni bir enstrüman geliyor. Ama politika faizlerini çok yüksek yapamazlar. Dolayısıyla eğer ki faiz artırsalar da daha çok artırmak zorunda kalacaklar. Ben olsam faizleri sıfıra indiririm. Dengeleri alt üst yapmak için uğraşıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamaları beni gerdi, korkuttu" dedi.

FAKİRLEŞİYORUZ

Ülke olarak fakirleşiyoruz diyerek sözlerini sürdüren Geçer, "Tüm para birimlerinin para ettiği ülkeyiz. Adamlar buraya gelip istediklerini alabiliyorlar. Biz yaşantımızın altında yaşamak zorunda kalıyoruz. Asgari ücret 6 bin olsa ne olur. Yine yoksulluk sınırının altında. Ülkecek fakirleşmeye devam ediyor." dedi.

"DOLAR 14 LİRAYA ÇAKILACAK"

Doların sabitlenemeyeceğini söyleyen Geçer, dolarda şu anda agresif hareketlerin olmadığını, ancak süper bono ile de bir şey olmayacağını söytledi. 18 Aralık sürecinde gibi hissettiğini söyleyen Geçer, o zamanlar 18 lira seviyesinin görüldüğünü, ancak şimdiki ile aynı olmadığını söyledi. Bu seviyelerde süper bono açıklaması yapılırsa yine de dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Geçer, her kabine öncesi dikkatli olunması gerektiğini söyledi ve "Süper Bono intihar gibi bir şey. Gelirse alışveriş durur. Enflasyon korumalı gelirse onu iyi okumak lazım. 1 yıllık vade ile girin derler. Enflasyon 20'ye düşerse paranın eridiği anlamına gelir. Süper Bono ya da enflasyon korumalı çıkar dolar 16'dan 14'e düşer sonra kademe kademe yukarı eğilimi devam eder. Piyasa büyük bir sıkıntı içinde daha da sıkıştırıyorlar. Piyasa kötü olursa her sektörde kara borsa oluşur. Biz iyi noktadaydık zorla kendimizi bu hale getirdik. Ekonomiyi toplamak 1 yıl alır. " dedi.

GRAM ALTIN KAÇ OLUR?

Dolar kurunun 14 liraya düşmesi durumunda gram altının da 880 lira seviyelerine çekilmesi bekleniyor.

DOLAR VE ALTIN NE KADAR? NEDEN YÜKSELİYOR?

Dün kabine yapıldı. Kabine toplantısından süper bono çıkmayınca dolar ile altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. 1 dolar 16 lira 74 kuruşa çıkarken gram altın 994 lira seviyesine kadar yükseldi.

Uyarı: Bu haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi, yatırım danışmanları ve aracı kurumlar tarafındna verilen bir hizmettir. Finans7.com sadece bilgilendirir yatırım tavsiyesi vermez.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç