Bomba Gram Altın ve Dolar Açıklaması: 'Çok Sert Düşecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bomba Gram Altın ve Dolar Açıklaması: 'Çok Sert Düşecek'

Son dakika haberi: Dolar kuru ile ilgili son dakika kulis bilgisi geldi. Açıklamada dolar kuruna yeni müdahale geleceği açıklandı.

Döviz 29 Mayıs 2022 13:50 4
Bomba Gram Altın ve Dolar Açıklaması: 'Çok Sert Düşecek'

Uğur Dündar'dan bomba dolar tahmini: Önce yükselecek sonra...

Sözcü Gazetesi Yazarı Uğur Dündar bir son dakika açıklamasında bulundu. Dündar yaptığı açıklamada , AK Partili kaynaklardan bir son dakika bilgisi aldığını ve dolar kurunda , Aralık ayında yaşanan yükselişe benzer bir yükselişten sonra yeni bir müdahale geleceğini söyledi.

“Türkiye'nin geleceğini yakından görebilmek mümkün mü?" diyerek yazısını kalmee alan Uğur Dündar, bu yazısında AK Partili kaynaklardan bir haber alan arkadaşının söylediklerini aktardı. Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin dolar kuru ile ilgili bir planı olduğunu söyledi. Söz konusu plan ile dolar kuruna müdahale geleceğini söyledi. 

BİR ÜSRE DAHA MÜDAHALE ETMEYECEKLER AMA...

Dündar kaleme aldığı yazısında hükümetin bir süre daha dolara müdahale etmeyeceğini, doların bir müddet dha yükseleceğini , yükseliş sonrası enflasyon endeksli tahvilin çıkartılacağını ve bu müdahale ile dolar kurunun tepe taklak olacağını söyledi. 

Dündar , arkadaşının kendisine, dolar kurunun bir süre daha yükselmesine izin verileceğini, pik yaptıktan sonra ise hükümetin enflasyona endeksli tahvil çıkaracağını ve bu tahvil ile birlikte dolar kurunda ciddi düşüş beklendiğini , dolar kurunun Kur Korumalı Mevduat hesaplarının getirilmesi sonrası yaşadığı düşüş gibi bir düşüş göstereceğini söyledi. 

DOLAR 7 LİRA DÜŞECEK Mİ?

Kur Korumalı MEvduat hesapları Aralık ayında gelmiş ve 21 Aralık gecesi dolar kuru 18 liradan 11 liraya kadar gerilemişti. Dündar açıklamasında , yeni hamle sonrası dolarda yine bu şekilde bir düşüş beklendiğini söyledi. Daha sonra ise erken seçim kararı alınabileceği iddia edildi.

Peki bunun faiz yükü ne kadar olacak? diye arkadaşına sorduğunu söyleyen Dündar, onun, 'İç borçtan batan bir devleti tarih henüz yazmadı dostum' dedi." şeklinde cevap verdiğini söyledi.

DOLAR KURU ŞİMDİ KAÇ TL?

21 Aralık günü KKM'nin gelmesi ile birlikte dolar kuru sert şekilde düşmeye başlamış ve 10.90 TL'ye kadar gerilemişti. Ancak bu süreçten sonra dolar yeniden yükselmeye başlamış ve 16 lirayı geçmişti. Sın rakamlara göre 1 dolar 16.25 TL seviyesinden işlem görüyor. 

DOLAR DÜŞERSE GRAM ALTIN DA DÜŞER

Dolar kurunda, KKM'deki gibi 7 liralık bir düşüş görülürken gram altında da o dönem görülen düşüş meydana gelebilir.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Yazarın kendi görüşleridir.

Kaynak: Sözcü Gazetesi.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yine çekmişler kafayı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Oy istiyorum diyor yani
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mesela yani
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayaller gerçek olurmu bilemem Nasrettin hocanın göle yoğurt çalması aklıma geliyor