Bomba Bitcoin Tahmini Geldi: 1 BTC Fiyatı 2022 Sonunda...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bomba Bitcoin Tahmini Geldi: 1 BTC Fiyatı 2022 Sonunda...

Bitcoin ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İki kripto para uzmanı yaptıkları açıklamada 2022 yıl sonu hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

Kripto Paralar 20 Nisan 2022 11:18 0
Bomba Bitcoin Tahmini Geldi: 1 BTC Fiyatı 2022 Sonunda...

Güçlü bir toparlanma içine giren Bitcoin ile ilgili son dakika açıklaması geldi: Yapılan açıklamada ünlü yatırım danışmanı 2022 yıl sonu hedefini duyurdu.


Geçtiğimiz hafta sert düşüşler gösteren ve 47 bin dolar seviyelerinden 38 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin'de son 2 gündür güçlü bir toparlanma olduğu görülüyor. 38 bin 800 dolar seviyesine kadar gerileyerek son 1 ayın en düşük seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, dünden bu yana ciddi bir toparlanma içerisine girdi ve kısa sürede kayıplarını telafi etmeye başladı.


DÜŞÜŞÜN NEDENİ

Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına gidecek olması altın ile kripto paralar üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Ancak dün başlayan yükselişin artık bu dirence dayandığını hatta kırmaya çalıştığını gösteriyor.


BTC ŞİMDİ KAÇ DOLAR?

Kripto para piyasasından alınan son verilere göre 1 BTC (Bitcoin) şu sıralar 41 bin 383 dolar seviyesinden işlem görüyor.


PANİK SATIŞLARI ZARAR ETTİRDİ

Bitcoin'in 38 bin 800 dolara kadar gerilemesi ile birlikte diğer büyük coinler ile alt coinler de düşüşe geçti ve ciddi zararlar meydana geldi. Coinlerin düştüğünü gören küçük yatırımcı olarak adlandırılan , düşük meblağ ile yatırım yapanlar hemen paralarını çekti ve daha fazla zarar etmek istemedi. Ancak panik satışları sonrası kripto paralarda yön yukarı yönlü olarak değişti ve hızlı toparlanma görülmeye başlandı.


DİRENÇ SEVİYESİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Kısa sürede yükselişe geçen Bitcoin, kritik 40 bin dolar seviyesini geride bıraktı. Direnç seviyesi olarak gösterilen 40 bini geçen Bitcoin hakkında 2022 yıl sonu tahmini geldi.


Dünya Gazetesi'nden Berfin Çipa'ya konuk olan ve bir röportaj veren Kripto Para Uzmanı Altuğ İşler, yüksek enflasyonun hakim olduğu piyasalarda Bitcoin'in yaz aylarında daha da yükseleceğini söyledi. Son zamanlarda tüm dünyada yüksek enflasyonun görüldüğünü söyleyen İşler, yatırımcının parasının piyasa karşısında eridiğini, bu nedenle vatandaşların parasını nakitte tutmak yerine yatırım yapmayı tercih ettiğini söyledi. Parayı korumak için çare arayan vatandaşların en çok tercih ettiği yatırım araçlarının başında kripto paralar geliyor. İşler, bu durumun devam edeceğini ve bu nedenle Bitcoin'de ciddi kayıplar , ciddi düşüşler beklemediğini söyledi.


O ZAMAN AYI SEZONU GÖREBİLİRİZ

İşler açıklamasının devamında, "Ne zaman enflasyonla gerçek anlamda bir mücadele başlar işte o zaman Bitcoin'de biz bir ayı sezonu görebiliriz. Haziran ayına kadar, 40 bin doların üzerinde olduğumuz müddetçe, 50 bin dolarları göreceğimizi düşünüyorum" ifadeleri ile yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.


SABIR

Her düşüşte hemen elindeki kripto paraları satıp her yükselişte almaya çalışan vatandaşların zarar ettiğini söyleyen İşler, panik satışı yapanlara şu önerilerde bulundu: "Kripto piyasaları aşırı volatil, böyle bir gerçek var. Çelik gibi sinirlere sahip olup, belli bir zaman hedefi koymadan hareket etmek lazım."


BİR AÇIKLAMA DAHA: 2022 SONU İÇİN TAHMİN 80 BİN DOLAR

İşler'in yanı sıra Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü de bir son dakika açıklamasında bulundu ve Bitcoin'in 80 bin dolar seviyesine çıkmaması için bir neden olmadığını söyledi ve "Hatta bu sene içerisinde Ripple ve SEC davasını düşündüğümüzde burada izin verilebilecek bir spot ETF ürünleri Bitcoin'i 70 bin dolara kadar besleyebilir. Bitcoin kontrat işlemlerinin herhangi bir spotta karşılığı bulunmuyor. Dolayısıyla bu sene izin verilecek bir kontrat ile Bitcoin 2022'yi muhtemelen 80 bine yakın kapatabilir."


İNSANLAR BİR GECEDE BİTCOİN ZENGİNİ OLMADI

Düşüş sırasında alım yapıp beklentiye girmenin, fiyat aşağılara düşünce stres yaptırabileceğini söyleyen Süllü, " Fakat bugün çevremizde duyduğumuz Bitcoin zenginleri bir gecede Bitcoin zengini olmadı. Bunlar beş altı yıllık bir beklemenin mahsulü. Düşüşlerde yatırım yaparken maliyeti düşürüp vadeyi uzatmak daha fazla avantaj sağlayabilir" dedi.


Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç