Bolu depreminden sonra Naci Görür, Twitter'dan uyardı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bolu depreminden sonra Naci Görür, Twitter'dan uyardı

Son dakika haberi: Naci Görür'den Bolu'da meydana gelen deprem sonrası ilk değerlendirme geldi. İşte gelen açıklama.

Haberler 16 Mart 2023 22:35 0
Bolu depreminden sonra Naci Görür, Twitter'dan uyardı

Bolu'daki depremden sonra Naci Görür'den son dakika açıklaması geldi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bir son dakika açıklamasında bulundu. Görür yaptığı açıklamada, bugün Bolu'da meydana gelen deprem ile ilgili önemli değerlendirmelere yer verildi ve yeni depremler hakkında son bilgilere yer verildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada bugün Bolu'da 4.8, Kandilli tarafından yapılan açıklamada 4.7 büyüklüğündeki deprem, bölgede paniğe neden oldu. İstanbul'dan da hissedilen depremden sonra bölgede fay kırılması olup olmadığı, bunun İstanbul'da bir depreme neden olup olmayacağı soruldu. Sorulara AFAD, Marmara fayı etkilenmedi şeklinde yanıt verdi.

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Görür, deprem sonrası değerlendirmesine şu şekilde yer verdi: "Kızılağıl-Bolu’da 4,7 deprem oldu. Deprem KAF zonu içerisinde. Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu. Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk, sevgiyle"

AFAD: MARMARA'DA DEPREME NEDEN OLMAYACAK

Bolu'da meydana gelen depremden sonra açıklama yapan AFAD, bugün meydana gelen depremin olası Marmara depremini tetiklemesinin mümkün olmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Anadolu fay hattının sonundaki küçük bir fay hattı üzerindeki deprem. Bu tür kısa uzanıma sahip, bu büyüklükteki depremlerin İstanbul, marmara'daki fayları tetiklemesi söz konusu değildir. Tamamen farklı fay sistemlerinden bahsediyoruz. Bolu'daki depremin olası İstanbul depremini tetiklemesi mümkün değildir. Depremlerin ardından yaklaşık 18 bin artçı sarsıntı oldu. Bunların çoğu tabii hissedilmiyor. 4 ile 5 arasında 505 tane artçı sarsıntı oldu. 5 6 arasındaki artçı sayısı ise 44'e ulaşmış durumda. Tabii bu artçıların azaldığını görüyoruz"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç