Boğazdaki Mayın İmha Edildi: Gemi Trafiği Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Boğazdaki Mayın İmha Edildi: Gemi Trafiği Başladı

İstanbul Boğazı'nda bulunan su altı mayını, bölgeye gelen SAS timleri tarafından imha edildi ve boğaz gemi trafiğine yeniden açıldı.

Haberler 26 Mart 2022 16:53 0
Boğazdaki Mayın İmha Edildi: Gemi Trafiği Başladı

Boğaz'daki mayın ile ilgili açıklama geldi: Boğaz gemi trafiğine yeniden açıldı.


Bugün İstanbul'dan korkutan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre denizde bir cisim tespit edildiği bildirildi. Ukrayna'nın Rus savaş gemileri için döşediği mayınların yerlerinden çıktığı ve akıntı ile Türkiye kıyılarına kadar gelebileceği uyarısından sonra görülen bu cisim paniğe neden oldu. Fotoğrafta su altı mayınına benzeyen cisim sonrası boğaz gemi trafiğine durduruldu ve bölgeye Su Altı Savunma (SAS) birlikleri gönderildi. Bölgeye gelen ekipler, çalışmalarını tamamladı ve mayın olduğu tespit edilen cisim imha edildi. Boğazda gemi trafiği yeniden başladı.


Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bir son dakika açıklaması geldi. Resmi temaslarda bulunmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, boğazda mayın benzeri bir cisim görüldüğüne dair bilgi geldiği, hemen bölgeye SAS timlerinin sevk edildiğini ve cismin imha edildiğini söyledi ve olay sonrası Rusya ve Ukrayna ile bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.


Olay sonrası tedbirlerin daha da arttırıldığını söyleyen Akar, “Deniz trafiğinin emniyetli şekilde sürdürülmesi için başta Deniz Kuvvetlerimiz olmak üzere Sahil Güvenlik ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyon yapıldı. Gerekli tedbirler alındı. Deniz trafiği emniyetli şekilde devam ediyor. Deniz Kuvvetlerimizin yüzer ve uçar unsurları müteyakkız bir şekilde faaliyetleri takip ediyor, çalışmalarını sürdürüyor” dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç