Bloomberg tarih verdi: Dolar 26 TL olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bloomberg tarih verdi: Dolar 26 TL olacak!

Son dakika haberi: Dolar kurunda yeni tahmin geldi. Gelen tahminde doların 26 TL olacağı tarihe yer verildi.

Döviz 8 Mayıs 2023 18:49 0
Bloomberg tarih verdi: Dolar 26 TL olacak!

Bloomberg tarih verdi: Dolar 26 TL olacak.

Türkiye seçimlere doğru giderken en merak edilen konu, seçimlerden sonra ekonomide nasıl bir hava oluşacağı konusu oldu. Özellikle son 2-3 yılda yükselen dolar kuru, 20 liraya doğru gidiyor. Kapalıçarşıda 20 lirayı çoktan geçen dolar kuru, şu sıralar ekranlarda 19.50 TL seviyesinde seyrediyor. Dolar TL paritesinde son 5 yıllık grafik şu şekilde oldu:

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere kısa süre kala açıklama yapan Bloomberg, TL'nin dolar karşısında zımni oynaklığı dünyanın en yüksek seviyesine çıktığını bildirdi. Piyasada yaşanan belirsizlik nedeniyle dolar kurunun seçimden sonra yükselmesinin oldukça muhtemel olduğunu söyleyen Bloomberg, seçim sonuçlarından bağımsız olarak bunun yaşanabileceğini söyledi.

Bunun nedenlerini de açıklayan Bloomberg, TL üzerinde uygulanan kontrolün sürdürülebilir olmasından endişe duyduklarını, liranın önemli bir zayıflama aşamasında olduğunun altını çizdi. Commerzbank stratejisti Ulrich Leuchtman'ın dolar kuru ile ilgili değerlendirmesnin aktaran Bloomberg, TL'de önemli bir düşüş yaşanabileceğinin altını çizdi ve hükümetin seçmenlere lira istikrarı iddiasını sürdürmek için artık siyasi motivasyonun olmayacağını söyledi.

Söz konusu değerlendirmede, Türkiye'deki para politikası hatalarının diğer ülkelerde tekrarlanmayacağı ve başarısızlığının diğer para birimlerine nasıl bulaşacağını hayal etmenin zor olduğunu bildirdi. 

Son 1 sene içinde yüzde 23 gerileyen TL'nin, tarihinin en düşük seviyesine kadar gerilediğini, lirada yaşanacak bir düşüşün diğer gelişmekte olan ülkeler üzerinde herhangi bir demino etkisi yaratmasının beklenmediğini söyleyen Leuchtman, Türk para politikasının hatalarının diğer ülkelerde tekrarlanmadığını söyleyerek, "Bu çok özel para politikasının başarısızlığının merkez bankalarının çok farklı davrandığı diğer para birimlerine nasıl bulaşacağını hayal etmekte zorlanıyorum" dedi.

TARİH VERDİ: DOLAR 26 TL OLABİLİR

Dolar TL tahmini de verildi. Söz konusu tahminde, 2023 yılı üçüncü çeyrek sonunda doların 26 TL olmasının beklendiğine yer verildi.

2023 yılı 3. çeyrek: Eylül ayı!

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com döviz, dolar ve piyasalar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Finans7.com yazdığı yazılarında sadece bilgilendirmede bulunur.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç