Bloomberg, Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bloomberg, Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi

Meral Akşener'in açıklamasından sonra Bloomberg'den kritik bir değerlendirme geldi. Değerlendirmede ittifakın çökmeye yakın olduğuna yer verildi.

Siyaset 4 Mart 2023 09:52 0
Bloomberg, Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi

Bloomberg'den son dakika açıklaması: Erdoğan karşı ittifak çökmeye yakın.

Dünyaca ünlü ekonomi habercisi Bloomberg'de 6'lı masa hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada önceki gün Meral Akşener'in adaylık hakkında çektiği reste yer verildi ve Erdoğan karşı ittifakta adaylık konusunda yaşanan krize değinildi.

Yapılan açılamaya baktığımızda, seçimlere 3 aydan kısa süre kala yaşanan aday tartışmalarına yer verildi ve "Türkiye muhalefeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olacak ortak bir aday üzerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle kriz içinde, bu da ülkenin en uzun süre görev yapan liderini üç aydan kısa bir süre içinde yapılan seçimlerde koltuğundan indirme şansını engelliyor" değerlendirmesine yer verildi.

Muhalefetin en büyük ikinci partisi olan İYİ Parti'nin Cuma günü yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanının adaylığına onay verilmediği ve Ankara ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını adaylık için göreve çağırması sonrası yaşanan krizle ilgili "İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, televizyonda yaptığı açıklamada, "Altı ittifak, bir adayı onaylayan notere dönüştü" dedi. İttifak, "potansiyel adayların tartışılabileceği bir sağduyu platformu olmaktan çıktı"" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Erdoğan karşıtı ittifakın çökmeye yakın olduğu değerlendirmesine yer verildi.

ANKETLER NE DİYOR?

"Anketler sürekli olarak muhalefet bloğuna verilen desteğin azaldığını gösteriyor" denilen açıklamada oy oranlarının hala çok yakın olduğu, kesin kazananın kim olduğu konusunda henüz net bir şey olmadığına yer verildi.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç