Bloomberg, Fed Faiz Beklentisini Açıkladı İşte Fed Faiz Kararı Tarihi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bloomberg, Fed Faiz Beklentisini Açıkladı İşte Fed Faiz Kararı Tarihi

Son dakika haberi: Bloomberg, Fed faiz beklentisini kamuoyuna duyurdu. İşte son dakika açıklaması ve Fed faiz kararı.

Ekonomi 19 Tem 2022 11:34 0
Bloomberg, Fed Faiz Beklentisini Açıkladı İşte Fed Faiz Kararı Tarihi

Bloomberg, Fed'in faiz kararı hakkında beklentisini yayınladı.

Dünyanın en büyük ekonomi bültenlerinden biri olan Bloomberg Economics, yeni bir beklenti yayınladı. Açıklanan son yüksek enflasyonun ardından Amerika Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz artışı yapabileceği söylemlerini değerlendiren Bloomberg Economics, Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin daha uygun olacağı yönünde görüş ve tahmin bildirdi. 

HAZİRAN'DA 41 YILIN REKORU GELDİ

Geçen günlerde açıklanan Amerika Birleşik Devletleri Haziran ayı enflasyon verilerinde 41 yılın rekoru geldi. Çift hanelere doğru giden enflasyon faiz artırımlarının daha yükske olmasını, Fed'in daha da şahinleşmesini tetikliyor. 

Yerel Fed başkanları yaptıkları açıklamada 75 baz puanlık faiz artırımının kesin olduğunu, 100 baz puanın da masada seçenekler arasında olacağını söyledi. 

Bloomberg Economics Amerika Başekonomisti Anna Wong ve diğer Bloomberg Economics ekonomistleri tarafından yapılan değerlendirmelerde , Temmuz ayında daha düşük bir enflasyon beklendiğine , bu nedenle 100 baz puanlık faiz artırımının olmaması gerektiğini söyledi. 

Bunun yanı sıra Fed'in Haziran ayında alarma geçiren uzun vadeli enflasyon verileri, Temmuz ayında keskin bir şekilde geriledi. Son olarak ekonomi, konut sektörü öncülüğünde soğuma emareleri gösteriyor.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Amerika Merkez Bankası 26 ile 27 Temmzu günlerinde Para Politikası Kurulu toplantısı yapacak. Yapılacak toplantıların ardından Fed, 27 Temmuz'da saat 21.00'da faiz kararını kamuoyuna açıklayacak.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç