Bloomberg, Beklenen Raporu Yayınladı: Eylül'de Bitcoin'i Bekleyen Tehlike
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bloomberg, Beklenen Raporu Yayınladı: Eylül'de Bitcoin'i Bekleyen Tehlike

Kripto paralarla ilgili Bloomberg'in raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda Eylül ayının sıkıntılı geçeceğine yer verildi.

Kripto Paralar 1 Eylül 2022 19:46 0
Bloomberg, Beklenen Raporu Yayınladı: Eylül'de Bitcoin'i Bekleyen Tehlike

Bloomberg'den çarpıcı kripto para yorumu.

Dünyanın en büyük ekonomi kuruluşlarındna olan Blomberg, kripto paralarla ilgili beklenen raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora baktığımızda kripto para piyasası için yüksek volatilite ile riskli bir döneme girildiğine yer verildi. Bloomberg tarafından yayılanan raporda , Eylül ayında Bitcoin için en kötü aylardan biri olmasının beklendiğine yer verildi. Bitcoin, 2017 yılından bu yana her sene Eylül ayında bir düşüşe giröiş

Son 5 yıldır her sene kripto para piyasasının Eylül ayında düştüğü, , düşüşün ise ortalama yüzde 8.5 seviyesinde olduğunay er verildi. Sadece Bitcoin'de değil Ethereum'da da bu dönemde kayıplar yaşandığına yer verilirken altcoinlerde de beklenenin alınamadığına yer verildi. 

Ancak Ethereum Merge güncellemesinin gelmesi ile piyasaların biraz hareketlenmesi bekleniyor.

Bloomberg'in raporunun devamına baktığımızda riskin bu Eylül ayında da devam edeceği , kripto parada ivme kaybının devam edebileceğine yer verildi. Tüm sene boyunca Amerikadan gelen haberlerle dalgalanan kripto paralar, Fed'in faiz artırımları ile ciddi şekilde baskılandı ve 20 bin dolarlara kadar geriledi. Ethereum'da yaşanan yükseliş ise Marge 'da yapılan güncelleme ile bağdaştırıldı. 

BELİRLEYİCİ NOKTA

Bu ay açıklanacak ABD enflasyonunun düşük gelmesi durumunda kripto paralarda yükseliş görülmesinin beklendiği bildirilirken enflasyonun beklenenden fazla gelmesi durumunda düşüşün devam edeceği bildirildi. 

ABD ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD'de Ağustos ayı enflasyon rakamları 13 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Son saatlerde Bitcoin'de düşüş hızlanırken 1 BTC, 19 bin 645 dolara kadar geriledi.

Ethereum'da da düşüş devam ediyor. Son verilere göre 1 ETH 1532 dolar seviyesinde.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç