Blomberg açıkladı: Bitcoin halving sonrası altcoinler ne olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Blomberg açıkladı: Bitcoin halving sonrası altcoinler ne olur?

Bitcoin halving sonrası altcoinler ne olur? Altcoinler yükselir mi düşer mi? İşte Bloomberg'in son dakika haberi.

Kripto Paralar 17 Nisan 2024 17:46 0
Blomberg açıkladı: Bitcoin halving sonrası altcoinler ne olur?

Bloomberg açıkladı: Halving, altcoinleri etkileyecek mi?

Bitcoin'de halvinge saatler kaldı. 20 Nisan tarihinde gerçekleşecek halvinge kısa süre kala en merak edilen konu, halvingin kripto paralara etkisinin ne olacağı konusunda oldu. Peki Bitcoin halving ne zaman? Halving nedir? Nasıl olacak? Altcoinler yükselir mi düşer mi? İşte gelen son dakika bilgileri.

KAÇ YILDA BİR OLUYOR? BİR SONRAKİ HALVİNG NE ZAMAN?

Bitcoin'de genellikle 4 yılda bir halving oluyor. 2020 yılında gerçekleşen son halvingin ardından yeni halving bu sene 20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek. Bir sonra gerçekleşecek yarılanmanın ise 2028 yılında gerçekleşmesi bekleniyor.

MADENCİLERİN GELİRİ YARIYA İNECEK

Bitcoin halvinginde madencilerin blok başına kazandığı ödül yarıya düşecek. Bu da madencilerin daha az kazanacağı anlamına geliyor.

BİTCOİN MADENCİLİĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Bitcoin madenciliği, toplam arza ulaşılınca sona erecek. 21 milyon arza ulaşınca madencilik sona erecek. Şimdiye kadar 19 milyon 684 bin Bitcoin çıkarıldı. Hesaplamalara göre 1 milyon 316 bin çıkarılacak Bitcoin için 2140 senesine kadar zaman var.

ALTCOİNLERİ NASIL ETKİLER?

Bilindiği üzere daha önce gerçekleşen halvinglerden sonra kısa süreli durgunluk olsa da Bitcoin, kademeli şekilde yükselişini sürdürmüştü. Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre halvingin altcoinler üzerinde doğrudan bir etkisi yok. Ancak Bitcoin'de yaşanacak hareketlilik ile birlikte altcoinlerde de hareketlilik olacağı bildirildi.

DAHA ÖNCE HALVİNG OLUNCA BİTCOİN YÜKSELDİ Mİ, NE KADAR YÜKSELDİ?

Sorumluluk redi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 kripto paralar hakkında yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç