Biyomedikal Mühendisleri Atama ve Kadro Talep Ediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Biyomedikal Mühendisleri Atama ve Kadro Talep Ediyor

Üniversitelerin Biyomedikal Mühendisliği bölümünden mezun olan adaylar atama ve kadro talep ediyor.

Sağlık 11 Mayıs 2022 21:55 1
Biyomedikal Mühendisleri Atama ve Kadro Talep Ediyor

Biyomedikal Mühendisliği mezunları atama bekliyor.

Her sene yüzlerce mezunu olan Biyomedikal Mühendislerinin atama talepleri karşılık bulmuyor. Yıllardır boşta gezen ya da meslekleri ile alakası olmayan işler yapan, özel sektörde düşük maaşlarla ancak iş bulabilen adaylar, devletten kadro talep ediyor. 

Sağlık Bakanlığı bünyesine ve üniversite hastaneleri bünyesine personel alımı bekleyen adaylar, bize yolladıkları mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Biyomedikal mühendisliği darbeden sonra öldü.Sağlik bakanlığı sözleşmeli alımlarında her atamada kadro dışı bırakılıyor. Neymiş mühendis sözleşmeli atanmazmiş. Her bölüm atanıyor da mühendis niye atanmıyor .2016  kpss de 90 puan aldim ve atanamadim. Kyk da memurluk yapıyorum. Kadrolu alım sayısı tüm branslara verilen zaten azıcık sağlık bakanlığı na 100 kişi düşüyor onda da hep 0 alım oluyor. Biz 2011 yılında Biyomedikal mühendisliğini ilk 15 bine girerek kazandik mezun olduk sonuç hüsran. Simdi bölüm atamalar olmuyor diye  200 binlerde bile alıyor öğrenci kapasitesi yetmiyor diye çoğu dersi müfredattan kaldırmış . İçler acısı.

Oysa tıbbi cihaz doğru çalışmayınca veya ameliyat anında bozulunca bizler de en az doktor kadar hayat kurtarıyoruz. Ben özel sektörde 3 yıl sömürüldüm şartlar çok kötü calismaktan eve gitmiyordum. Kaç ameliyatta kaç hasta hayatı cihaz yüzünden gidecekti bizzat ben müdahale ettim

Türkiye nice gençlerini heba ediyor. Kyk da cürümek istemiyorum"

Siz de aşağıdaki yorum kısmından talebinizi yazın ve mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Gerçekten çok doğru noktalara değinmişsiniz emeğinize sağlık 👏