Bitcoinlerini Satan Elon Musk Hangi Kripto Parasını Hiç Satmadığını Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoinlerini Satan Elon Musk Hangi Kripto Parasını Hiç Satmadığını Açıkladı

Kripto para piyasasını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bitcoinlerini satan Musk, hangi kripto parayı satmadığını söyledi.

Kripto Paralar 23 Tem 2022 21:26 0
Bitcoinlerini Satan Elon Musk Hangi Kripto Parasını Hiç Satmadığını Açıkladı

Elon Musk, satmadığı tek kripto paranın hangisi olduğunu açıkladı.

Son günlerde kripto para piyasasında pozitif seyir vardı. Uzun süredir 20 bin dolar bandında sıkışan Bitcoin, geçen haftadan bu yana, özellikle bu hafta içinde ciddi yükseliş içine girdi. Ta ki Elon Musk'ın sahibi olduğu şirketten gelen açıklamaya kadar.

19-20 bin dolar seviyelerinde gezinen Bitcoin, Musk'ın açıklaması öncesinde 24 bin 205 dolarseviyesine kadar çıktı. Ama Elon Musk daha önce de olduğu gibi yine yaptı yapacağını. 

ŞİRKETİN FİNANSAL TABLOSUNDA GÖRÜLDÜ

Tesla'nın 2022 yılı ikinci çeyrek finansal raporları geçen gün açıklandı. Açıklanan finansal tabloya bakıldığında Tesla'nın elindeki Bitcoinlerin yüzde 75'lik kısmının satıldığı görüldü. 

2021 yılında şirketin elinde 43 bin Bitcoin vardı. Piyasa değeri o gün için 1 milyar 990 milyon dolardı. Tesla'nın açıkladığı son bilançoda ise bunların yüzde 75'lik kısmının elden çıkarıldığı görüldü. Basit bir hesaplama yapıldığında Tesla'nın elinde 10 ibn 750 Bitcoin kaldığı görülüyor. Bunlar ise 235 bin dolar seviyesinde. Tesla'nın Bitcoin satışından elde ettiği para ise 936 milyon dolar. Yani şirketin BTC'lerini 29 bin dolar civarındayken bozdurduğu  sonucu ortaya çıkıyor.

BİTCOİNLERİ NEDEN SATTIĞINI AÇIKLADI

Finansal rapor açıklamasından sonra Elon Musk'tan beklenen açıklama geldi ve Musk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Satışlarımızın sebebi Çin’deki Kovid önlemlerine ilişkin belirsizlik. Nakit pozisyonumuzu en üst düzeye çıkardık” ifadelerini kullandı.

SATMADIĞI TEK KRİPTO PARAYI AÇIKLADI

Musk yaptığı açıklamada Bitcoin'de pozisyonun yeniden arttırılabileceğini söylerken satmadığı tek kripto paranın Dogecoin olduğunu söyledi. Musk, hiç Dogecoin satmadığını söyledi. 

KRİPTO PARALARDA SON DURUM NE ? NE KADAR?

Kripto para piyasalarından alınan son dakika bilgilerine göre son fiyatlar şu şekilde:

1 Bitcoin fiyatı 22 bin 180 dolar seviyesinde seyrediyor.

1 Ethereum fiyatı bin 512 dolar seviyesinde seyrediyor.

1 BNB 254 dolar seviyesinde seyrediyor.

1 XRP 0,35 dolar seviyesinde seyrediyor. 

1 Avax fiyatı ise 23.15 dolar seviyesinde.

1 SOL fiyatı 39.40 dolar seviyesinde seyrediyor.

1 Dogecoin fiyatı ise 0,066634 dolar seviyesinde. 

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com kripto paralar konusunda yatırım tavsiyesi vermez.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç