Bitcoin'deki Düşüşün Nedeni Belli Oldu: Rus Kripto Para Yatırımcılarına Yaptırım
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin'deki Düşüşün Nedeni Belli Oldu: Rus Kripto Para Yatırımcılarına Yaptırım

Son dakika haberi: Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı kripto para yaptırımı getirmesinin ardından coinlerde düşüş hızlandı. İşte son durum.

Kripto Paralar 9 Nisan 2022 15:17 0
Bitcoin'deki Düşüşün Nedeni Belli Oldu: Rus Kripto Para Yatırımcılarına Yaptırım

Rusya'ya kripto para yaptırımı geliyor. Avrupa Birliği tarafından alınan karar kapsamında Rusların kripto para cüzdanları hedef alınacak.


Rusya'nın Ukrayna topraklarına saldırması sonrası başlayan Rusya Ukrayna savaşının ardından Rusya'ya art arda yaptırımlar gelmeye başladı. Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ülkeleri, enerji, gıda ve diğer alanlarda çok sayıda yaptırım uyguladı. Açıklanan yaptırımlara bir yenisi daha eklendi.


Uygulanan yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. Rus milyarderler, yaptırımların ilk zamanlarında parasını kurtarmak için kripto paralardan almaya başlamış ve çok sayıda Bitcoin alınmıştı. Bu alımlarla birlikte yükselen Bitcoin, dün gelen yaptırım açıklamasının ardından hızlı şekilde düşmeye başladı.


Gelen son dakika bilgilerine göre Avrupa Birliği'nin kripto cüzdanları ve paraları ile kripto işlemleri hedef alacağı öğrenildi.


KRİPTO CÜZDANLAR NEDİR?

Kripto para almak isteyen vatandaşlar, aldıkları bu kripto varlıkları cüzdanlarda şifreleyerek saklıyor. Bu cüzdanlara da kripto cüzdanlar deniyor. Avrupa Birliği'nin yeni yaptırımı bu cüzdanlara yönelik. Avrupa Birliği tarafından verilen 5 'inci yaptırım paketi kapsamında kripto cüzdanların yanı sıra kripto işlemlere imkan veren bankalar ile vakıfları da hedef aldı. Söz konusu cüzdanlarla müşteriler, Bitcoin ile diğer coinleri saklayıp burada transfer yapabiliyor ve harcama yapabiliyor.


Bu yaptırım kararı sonrası kripto paralarda sert düşüş meydana geldi. Geçen haftalarda 48 bin dolar seviyesinde seyreden Bitcoin, yaptırım açıklamasının ardından 42 bin 460 dolar seviyesine kadar geriledi.


Söz konusu yaptırımın önümüzdeki günlerde uygulanması ve yeni yaptırım açıklamalarının da gelmesi bekleniyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç