Bitcoin'de boğa sezonu: Son dakika tahmini geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin'de boğa sezonu: Son dakika tahmini geldi

Son dakika haberi: Bitcoin ile ilgili gelen son dakika açıklamasında boğa sezonunun geldiğine yer verildi. İşte tahmin.

Kripto Paralar 20 Ocak 2023 17:11 0
Bitcoin'de boğa sezonu: Son dakika tahmini geldi

Yükselişe geçen Bitcoin'de son dakika tahmini geldi.

En büyük kripto para olan Bitcoin ile diğer tüm kriptolarda son günlerde yükseliş hızlandı. Kripto paralarda hızlı şekilde yükseliş devam ederken Bitcoin, geçen seneden bu yana neredeyse üçte bir oranında yükseldi. Sene başında 16 bin 531 dolar seviyesinde olan Bitcoin, şu sıralar 21 bin 73 dolara kadar çıktı. Sene başında 1194 dolar seviyesinde olan Ethereum ise şu sıralar 1555 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Bitcoin'in piyasa değeri ise geçen Kasım ayından bu yana ilk defa 400 milyar doları geride bıraktı.

BİTCOİN'DE YÜKSELİŞ NEDEN OLDU?

Kripto paralarda yükseliş , Fed'in faiz yavaşlama kararından sonra geldi. Düşük gelen enflasyon rakamları ile birlikte Fed'in daha az faiz artırımı yapacağı beklentisi kripto paralar üzerindeki baskıyı azalttı ve Bitcoin yükselişe geçti.

Independent'ta son dakika olarak yayınlanan habere baktığımızda toparlanma görütülerine rağmen Kasım 2021'de 3 trilyon dolara yaklaşan zirvesinden çok uzakta duruyor. Kripto para analisti Kris Lucas konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Tüccarların yatırımlarında para kaybettiğini görmek üzücü olsa da araştırmalar kripto para birimlerinin sonunda geri dönebileceğini gösteriyor. 2022, birkaç büyük borsanın yanı sıra Terra stablecoin'in çöküşüyle kripto para birimleri için çok zor bir yıldı. Bununla birlikte, Bitcoin'in değerini geri kazanmaya başlaması, kripto kışının yakında sona erebileceğini düşündürebilir" değerlendirmesinde bulundu.

BOĞA SEZONU NEDİR?

Finans piyasalarında sıklıkla karşılaşılan terimlerden olan ayı ve boğa piyasası kavramları piyasanın yönü (trendi) hakkında bilgi vermektedir. Boğa piyasası (bullish market), piyasanın yükseliş trendinde olduğu yani fiyatların gelecekte iyimser bir ortamda seyredeceği ve yatırımcıların alıma geçeceği dönemdir.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç