Bitcoin'de Altın ve Borsa İstanbul'da Sert Düşüşün, Dolar'da Yükselişin Nedeni Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin'de Altın ve Borsa İstanbul'da Sert Düşüşün, Dolar'da Yükselişin Nedeni Belli Oldu

Son dakika haberi: Döviz kurunda bugün yükseliş görülürken altın, borsa ve kripto paralarda sert düşüşler görüldü. İşte nedeni.

Döviz 22 Nisan 2022 20:37 0
Bitcoin'de Altın ve Borsa İstanbul'da Sert Düşüşün, Dolar'da Yükselişin Nedeni Belli Oldu

Borsa, altın ve kripto paralarda sert düşüşün, dolar kurunda yükselişin nedeni belli oldu.

Piyasalar bugün sabah saatlerinde güne yatay başlamıştı. Ancak ne olduysa bundna sonra oldu. Son verilere baktığımızda borsa, altın ve kripto parada sert düşüşler yaşanırken dolar kurunda yükseliş olduğu görüldü. Yaşanan bu düşüş ve yükselişlerin nedeni hakkında son dakika açıklaması geldi. 

BORSADA SERT DÜŞÜŞ

Borsa İstanbul 100 endeksinde bugün akşam saatlerinde sert düşüş görüldü. Gündüz yatay seyreden bir artıda bir ekside olan Bist 100 endeksi ,akşam saatlerinde keskin bir düşüş gösterdi ve kısa sürede yüzde 3.30'luk kayba kadar ulaştı. Borsa İstanbul'dan alınan son bilgilere göre Bist 100 endeksi bugün günü ve haftayı 2472 seviyesinden kapattı. Dün 2556 seviyesindeydi.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Borsanın yanı sıra kripto para piyasasında da sert düşüşler görüldü. Gelen son verilere göre Bitcoin sadece bugün 2 bin 106 dolar değer kaybetti ve 39 bin 429 dolar seviyesine kadar geriledi. İkinci en büyük kripto para olan Ethereum'da ise kayıp yüzde 3.39 oldu. Etehereum ise 2 bin 958 dolar seviyesine kadar geriledi. 

XRP fiyatında da düşüş meydana geldi. Yüzde 4'lük düşüşle Ripple 0.72 dolar seviyesine geriledi. SOL fiyatı ise yüzde 5.31 düşitü ve 100 dolara kadar geriledi. Doge Coin fiyatı ise en az düşen coinlerden oldu. Yüzde 2.87 düşen Doge, 0.135 dolar.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kurunda da yükseliş görüldü. Sabah 14.66 TL seviyesinde olan dolar kuru, şu sıralar 14.74 TL seviyesinden işlem görüyor. 

ALTIN DÜŞTÜ

Bunların yanı sıra altın fiyatlarında da düşüş görüldü. Sabah 925 lira olan gram altın, şu sıralar 916 lira seviyesinde.

NEDENİ AÇIKLANDI

Borsa ile kripto paralarda düşüşün, dolar kurunda ise yükselişin nedeni hakkında açıklama geldi. Fed Başkanı dün bir açıklama yapmış ve faiz artırım konusunun gündemde olduğunu belirtmişti. 3-4 Mayıs günlerinde yapılacak toplantılarda 50 baz puanlık bir artış yapabileceklerini söyleyen Fed başkanı, sıkılaşma adımlarına devam edileceğini söyledi.

Ancak fiyatları esas etkileyen durum bu olmadı. Bugün bir son dakika haberi daha geldi.Fed Başkanı'nın açıklaması sonrası Fed kaynaklarından bir bilgi daha geldi ve Eylül ayında da faiz artışının masada olduğuna yer verildi. Mayıs ayında yapılacak 50 baz puanlık artışın ardından Eylül ayında da faiz artırımı ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Buna göre Fed'in Mayıs, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında 50'şer baz puan artırması bekleniyor. Bu, 2000 yılından beri bir ilk olacak. 

Bu artırımlarla birlikte poltika faizinin yüzde 2.5 seviyesine çıkması ön görülüyor. Yapılacak bu art arda faiz artırımları nedeniyle bugün piyasalar , tüm dünyada oldukça hareketlendi.

Kaynak: Finans7.com

Yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi sadece yatırım danışmanları ve uzmanları tarafından verilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç