Bitcoin'de 13 Bin Dolar Korkusu: İşte BTC ve ETH Tahminleri Yorumları, Kritik Seviyeler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin'de 13 Bin Dolar Korkusu: İşte BTC ve ETH Tahminleri Yorumları, Kritik Seviyeler

Kripto paralarda ciddi dalgalanmalar devam ediyor. Bitcoin'de ve Ethereum'da son günlerde düşüş yaşanırken kritik seviyeler açıklandı.

Kripto Paralar 3 Eylül 2022 08:54 0
Bitcoin'de 13 Bin Dolar Korkusu: İşte BTC ve ETH Tahminleri Yorumları, Kritik Seviyeler

Bitcoin'de 13 bin dolar korkusu: İşte yukarıdaki ve aşağıdaki kritik seviyeler ve tahmin ile yorumlar.

Kripto paralarda son günlerde bir aşağı bir yukarı seyir devam ediyor. Zaten riskli bir yatırım aracı olan kripto paralarda bu hareketler, yatırımcıların tedirgin olmasına neden oluyor. Bundan 20 gün önce 24 bin dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin , bugün 20 bin doların altına geriledi. 

Kripto para denince herkes kısa vadede ciddi para kazancı istiyor. Ancak işin görünen yanı bu değil. Risk alıp kısa vadede çok para kazanmak isteyen vatandaşlar, ellerindeki paraları da kaybediyor. 

Sadece kısa vade değil kripto paralarda uzun vadedede ciddi kazançlar ya da çok ciddi kayıplar oluyor. Bunun en basit örneği ise bundan 1 sene önce Bitcoin 52 bin dolar seviyesindeydi. O günlerde 100 bin dolar seviyelri konuşuluyordu. Eylül 2021 'den Kasım'a geçildiğinde 65 bin doların üzerine kadar çıkarak 67 bin dolar seviyesini gördü. Ancak bu seviye zirve nokta oldu ve o günden bu güne sürekli bir düşüş görüldü. 9 ay içinde Bitcoin yüzde 70 seviyesinde eridi.

TAHMİNLER

Peki piyasalarda beklentiler ne? Bu ay iki kritik veri takip edilecek. İlk olarak 13 Eylül'de ABD'den Ağustos ayı enflasyon rakamları gelecek. Daha sonra 21 Eylül'de Fed, Eylül faiz kararını açıklayacak. Kripto paraların kaderi bu iki açıklamaya bağlı. Enflasyonun beklentilerden düşük gelmesi durumunda daha güvercin bir Fed bekleneceğinden kripto paralarda yükseliş beklenir. Ancak enflasyonun beklentileri karşılamaması, yüksek gelmesi kripto paralar üzerinde baskıyı arttıracak ve daha şahin bir Fed göreceğiz.

BİTCOİN'DE BU SEVİYEYE DİKKAT!

Bitcoin'de yukarı yönlü direnç seviyesi 25 bin 200 dolar var. Hacimli şekilde bu kırılırsa yukarıya gidiş hız kazanacak. Aşağıda ise 16 bin 640 dolar seviyesi var. Bu aşağı çekilişte dip noktası olarak açıklandı.

Bu seviyeden önce 19500 dolar ve 18 bin 913 ile 17 bin 600 dolar seviyeleri var.

PEKİ ETHEREUM?

Ethereum'da ise yükselişin sürmesi için 1700 dolar seviyesinin hacimli şekilde geçilmesi gerekiyor. Bu geçilirse yeni hedef 2 bin 250 dolar. Tabi öncelikle 1700 ile 1750 dolar seviyelerinin hacimli, kuvvetli şekilde geçmesi bekleniyor. Ancak 1700'ün altında kapanan Ethereum, satış baskılarının devam etmesine neden olacak. Bu da aşağıda 1420 dolar ve 1299 dolar seviyelerini gösteriyor.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara  | Kaynak: Ufuk KORCAN Dünya

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç