Bitcoin Yüzde 55 Çakıldı: Neden Düşüyor , Tahminler Yorumlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin Yüzde 55 Çakıldı: Neden Düşüyor , Tahminler Yorumlar

Son dakika haberi: Kripto para birimlerinde ciddi düşüşler devam ediyor. Bitcoin'de son dönemlerde yüzde 55 kayıp görüldü.

Kripto Paralar 9 Mayıs 2022 22:07 0
Bitcoin Yüzde 55 Çakıldı: Neden Düşüyor , Tahminler Yorumlar

Son dakika haberi: Bitcoin yüzde 55 oranında düştü.

Kripto paralarda son günlerde ciddi düşüşler meydana geliyor. Gelen son verilere göre Bitcoin'de günler içinde 180 bin liralık düşüş meydana geldi. Son verilere göre Bitcoin son 10 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Yaşanan bu sert düşüş sonrasında kripto para yatırımcıları, paraların daha da düşüp düşmeyeceğini araştırmaya başladı. 

YÜZDE 55 DÜŞTÜ

En büyük kripto para olan Bitcoin , rekor seviyeini 8 Kasım 2021 tarihinde görmüş ve 67 bin 527 dolar seviyesine kadar çıkmıştı. Bugün yaşanan düşüş ile birlikte Bitcoin 30 bin 462 dolara kadar geriledi ve en yüksek seviyesinden yüzde 55 oranında düştü. 

Bunun yanı sıra Ethereum'da da ciddi şekilde düşüş meydana geldi. Son verilere göre 1 Ethereum 2 bin 297 dolara kadar geriledi. Bunun yanı sıra BNB 307 dolar seviyesine kadar geriledi. XRP ise 0.48 dolar seviyesine kadar geriledi. Doge Coin'de düşüş sürdü ve 0.1075 dolar seviyesi görüldü. SOL fiyatı ise 66 dolar seviyesine kadar geriledi.

DÜŞÜŞ NEDENİ AÇIKLANDI

Kripto paralarda yaşanan düşüşler hakkında gelen son açıklamalar, yorumlar ve değerlendirmeler şu şekilde:

Uzmanlar, enflasyon üzerindeki paniğin ve potansiyel bir durgunluk korkularının devam eden kripto piyasası çöküşünün ardındaki sebepler olduğunu söylüyor.  

“Fed Rezervi, faiz oranlarının yarım puan artacağını duyurduğunda, BTC, kriptonun 40.000 dolara dokunduğu kısa bir rahatlama rallisi gördü. Vauld CEO'su ve Kurucu Ortağı Darshan Bathija, FE Online'a verdiği demeçte, piyasa katılımcıları enflasyon ve potansiyel bir durgunluk üzerinde paniğe kapılarak hisse senetleri ve kripto piyasalarının düşmesine neden olduğu için bu duygu uzun sürmedi.  

Piyasa duyarlılığını ölçen kripto korku ve açgözlülük Endeksi şu anda “aşırı korku” seviyesindeydi.

“Kripto piyasaları, hisse senedi piyasası ile adım adım ilerliyor ve şu anda gördüğümüz şey, yatırımcıların BTC'yi riskli bir varlık olarak ele alması. Bathija, yükselen enflasyon korkuları ışığında, çoğu yatırımcı riskten kaçınma yaklaşımı benimsedi - riski azaltmak için hisse senedi ve kripto satıyor” dedi.

Bitcoin, güvenli liman varlıklarına olan talep arttıkça büyük satış görüyor

Büyük merkez bankalarının faiz artışları Bitcoin üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor

IntoTheBlock'ta araştırma başkanı Lucas Outumuro, geçen hafta Fortune'a “piyasa [niceliksel sıkılaşmanın] ve artış oranlarının yaratacağı etkiyi gözden geçirmeye başlayana kadar, Bitcoin'in daha geniş bir yükseliş trendi oluşturmasını zor buluyorum” dedi.

Singapur merkezli kripto borsası Vauld'un CEO'su Darshan Bathija, Bloomberg'e, "Yükselen enflasyon korkuları ışığında, çoğu yatırımcı riskten kaçınma yaklaşımı benimsedi - riski azaltmak için hisse senedi ve kripto satıyor."

Sizce Bitcoin'de düşüş devam eder mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç