Bitcoin ve Ethereum sert yükseldi: Kripto paralar neden yükseliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin ve Ethereum sert yükseldi: Kripto paralar neden yükseliyor?

Kripto paralarda yükseliş başladı. Peki Bitcoin neden yükseliyor? Ethereum neden yükseldi? İşte kripto para piyasasından gelen son dakika bilgileri.

Kripto Paralar 12 Ocak 2023 09:23 0
Bitcoin ve Ethereum sert yükseldi: Kripto paralar neden yükseliyor?

Bitcoin , Ethereum neden yükseliyor?

Kriptto paralar bugün hareketlendi. Son günlerde yönünü yukarı çeviren kripto paralarda bugün yaşanan yükselişin nedeni merak edildi. Kripto para yatırımcıları , bu yükselişin neden olduğu, yükselişin devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda kripto paralarda yaşanan yükselişin nedenine bu yazımızda yer verdik.

BİTCOİN KAÇ DOLAR OLDU?

Kripto para piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre Bitcoin geçen günlerde gördüğü 16 bin dolarlı seviyeleri aştı ve 17 bin doların üzerine kendisini attı. Son günlerde yaşanan gelişmeler ise Bitcoin'i kritik 18 bin dolar seviyesinin üzerine taşıdı. Gelen son dakika bilgilerine göre 1 BTC fiyatı şu sıralar 18 bin 132 dolar seviyesinde. İşte Bitcoin'de dün geceden bu yana yaşanan yükselişin grafiği:

ETHEREUM KAÇ DOLAR OLDU?

Bitcoin ile birlikte Ethereum fiyatında da yükseliş görüldü. Geçen haftalarda 1150 dolarlara kadar gerileyen Ethereum fiyatında son günlerde başlayan yükseliş dün gece hızlandı ve kısa sürede 1 ETH fiyatı 1400 dolarları aştı. Son verilere göre 1 Ethereum fiyatı 1400 dolar seviyesinde seyrediyor. İşte Ethereum fiyatında geceden bu yana yaşanan değişimin grafiği:

NEDEN YÜKSELİYOR?

Gelelim bu yükselişin nedenine. Bu yükselişin en büyük destekçisi ABD enflasyonu. Bugün açıklanacak Amerika enflasyonunda beklentilerin düşük olması nedeniyle riskli varlıklar üzerindeki baskıda azalma oldu. Öte yandan Fed'den gelen son açıklamalar da yükselişe destek oldu. Fed Boston Başkanı Susan Collins yaptığı son dakika açıklamasında 1 Şubat'taki Fed toplantısında 25 baz puanlık artışı desteklediğini söyledi. Enflasyonun düşük gelmesi durumunda faiz artırım hızının azalacağı beklentisi, kripto paraların yükselmesine neden oldu.

ABD ENFLASYONU KAÇTA AÇIKLANACAK?

Amerika enflasyonu bugün TSİ 16.30'da açıklanacak. Açıklama gelince bildirimle haberdar olmak için  TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç