Bitcoin, Ethereum ve SOL Neden Düşüyor? İşte Grafik ve Yorumlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin, Ethereum ve SOL Neden Düşüyor? İşte Grafik ve Yorumlar

Kripto para piyasasından son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre coinlerde fiyatlar hızlı şekilde düşmeye başladı. İşte düşme nedeni.

Kripto Paralar 24 Nisan 2022 20:45 0
Bitcoin, Ethereum ve SOL Neden Düşüyor? İşte Grafik ve Yorumlar

Son dakika haberi: Bitcoin'de hızlı düşüş yaşandı. Peki düşüş neden meydana geldi? Bitcoin fiyatında düşüş neden oluyor? Kripto para birimlerinde düşüş sürecek mi? İşte kripto paralarda son durum.

 

Kripto para piyasasında son günler oldukça hareketli geçiyor. Bitcoin fiyatı geçen haftalarda 48 bin dolar seviyesine kadar yükselirken  son 2 haftada ciddi düşüş meydana geldi. Kısa sürede değr kaybeden Bitcoin fiyatı 40 bin dolar seviyesinin altına kadar geriledi ve şu sıralar 39 bin 175 dolar seviyesine kadar düştü. Bu düşüşle Bitcoin sadece bugün 667 dolar kadar düştü bir günde 9 bin 800 lira kadar geriledi. 

İşte Bitcoin fiyatında son dakikalarda yaşanan düşüşün grafiği:


Grafik kaynak: Coinmarketcap

ETHEREUM 'DA DÜŞTÜ

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüş ile paralel olarak Ethereum fiyatında da düşüş meydana geldi. Piyasalardan alınan son verilere göre bir ETH fiyatı bugün 41 dolarlık düşüş gösterdi ve 2 bin 923 dolar seviyesine kadar geriledi. İşte Ethereum fiyatında son dakikalarda yaşanan düşüşün grafiği:


Grafik kaynak: Coinmarketcap

 

Diğer kripto paralarda da düşüş devam ediyor. Alınan son dakika bilgilerine göre 

SOL fiyatı ise yeniden 100 dolar seviyesinin altına geriledi. Edinilen son bilgilere göre 1 SOL fiyatı 99.201 dolar seviyesine kadar geriledi. 

XRP fiyatı 0.69 dolar seviyesine geriledi ve kritik 0.70 doların altını gördü.

Bunların yanı sıra Doge Coin fiyatı 0.1315 dolar seviyesine geriledi ve bu seviyeden işlem görüyor. 

1 BNB Coin ise şu sıralar 398.87 dolar seviyesinden işlem görüyor.

NEDEN DÜŞÜYOR? İŞTE AÇIKLAMA: YENİ VERGİ GELİYOR

Ülkedeki en iyi kripto para borsaları, yeni vergi kuralının uygulanmasının ortasında 1-17 Nisan arasında işlem hacimlerinde yaklaşık yüzde 75'lik bir düşüş gördükleri için likidite sıkışıklığıyla karşı karşıya kalabileceği açıklandı. 

Öte yandan 1 Temmuz tarihinden bu yana sanal dijital varlıkların alım satımına uygulanacak olan yüzde 1'lik TDS vergisinin, en iyi kripto borsalarının 'likidite sağlayıcılarını' gelecekteki faaliyetlere katılma konusunda cesaretini bile kırabilir.

Kripto para araştırma ve analiz firması CREBACO Global'in kurucusu ve CEO'su olan Sidharth Sogani konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Likidite sağlayıcıları her tür borsa için çok önemlidir, çünkü hem alıcı hem de satış tarafındaki emirleri eşleştirirler, böylece bir kullanıcı platforma giriş yaptığında emrini hemen bir piyasa fiyatından doldurur," dedi. 


Sogani açıklamasını , “ TDS devreye girerse, her işlemin yüzde 1'lik bir TDS'si olacak ve bu da sipariş defteri yayılımını artıracak. Ayrıca, mevcut vergi uygulamaları, likidite sağlayıcıları için uyumu artırıyor ve bu nedenle uyumlarla başa çıkmak için donanımlı olmadıkları için geri adım atıyor. Hindistan kripto pazarlarında jenerik ticaret hacmi önemli ölçüde azaldı. Sogani, önümüzdeki birkaç gün içinde buna değinilmezse, Hindistan'daki borsaların ölümünü görebiliriz ”ifadeleri ile sonlandırdı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç