Bitcoin, Ethereum ve Doge Coin'de Sert Düşüş (Neden Düşüyor , Yorumlar)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin, Ethereum ve Doge Coin'de Sert Düşüş (Neden Düşüyor , Yorumlar)

Kripto varlıklarda son saatlerde ciddi bir düşüş yaşandı. İşte Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto varlıklarda son saatlerde yaşanan düşüş ve nedeni.

Kripto Paralar 26 Nisan 2022 20:41 0
Bitcoin, Ethereum ve Doge Coin'de Sert Düşüş (Neden Düşüyor , Yorumlar)

Bitcoin yine çakıldı.

 

Son günlerde bir düşen bir yükselen Bitcoin'de yine sert düşüş görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin fiyatı son saatlerde kısa süre içinde adeta çakıldı. Dakikalar içinde yaşanan düşüş yatırımcıları tedirgin ederken kripto para yatırımcıları, düşüşün neden meydana geldiğini, düşüşün sürüp sürmeyeceğini araştırmaya başladı. 

 

GRAFİK AŞAĞI YÖNLÜ

Bitcoin 'in son dakikalardaki fiyat grafiğine baktığımızda kısa sürede Bitcoin'in 40 bin 722 dolar seviyesinden hızlı şekilde 38 bin 39 dolar seviyesine kadar gerilediği görüldü. Grafikte yaşanan bu sert ve ani düşüş yatırımcılarını tedirgin etti. İşte kripto para biriminde son dakikalarda yaşanan düşüşün grafiği:

ETHEREUM DA ÇAKILDI

Bitcoin ile paralel olarak Ethereum fiyatında da sert düşüş görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre gündüz 3 bin 11 dolar seviyesine kadar yükselen Ethereum fiyatı kısa sürede düşüşe geçti ve şu sıralar 2846 dolar seviyesinden işlem görüyor. 

Diğer büyük kripto paralarda son durum ise şu şekilde:

SOLANA  ya da kısa adı ile SOL adlı kripto paranın değeri de düştü. Edinilen son bilgilere göre 1 SOL fiyatı son saatlerde 101 dolar seviyesinden 97 dolar seviyesine geriledi.

Bunun yanı sıra XRP Ripple 'da da 0.68 dolar seviyesinden 0.66 dolar seviyesine düşüş görüldü. 

BNB Coin'de ise 400 dolardan 388 dolara kadar gerileyen bir düşüş görüldü.

Dünden bu yana parlayan yıldız haline gelen Doge Coin'de de düşüş yaşandı. 01655 dolar seviyesine kadar yükselen Dogecoin, 0,142 dolar seviyesine geriledi. 

Bugün gelen aşağıdaki açıklamalar kripto paraları aşağıya çekti.

"Mart, hem Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü hem de Biden yönetiminin rehberlik için planlar yayınlamasıyla kripto açıklamaları için yoğun bir ay oldu. 

OECD, kripto varlıkları için önerilen bir küresel vergi şeffaflığı çerçevesini özetleyen bir kamu istişare belgesi yayınladı. Teklif, kripto borsalarının yabancı vergi makamlarıyla işlemlerle ilgili ayrıntıları paylaşmasını gerektirecek ve küresel kripto pazarında karşılaşılan bazı şeffaflık zorluklarını ele almayı amaçlayan Ortak Raporlama Standardında önerilen değişiklikleri özetleyecek. Bu, bireysel ülkelerin ABD Hazine Bakanlığı da dahil olmak üzere kendi kripto vergi reformlarını zorlamasıyla ortaya çıkıyor. 

Financial Industry Regulatory Authority'de  Yatırımcı Eğitimi kıdemli başkan yardımcısı Gerri Walsh, "Kripto para birimi, bu geleneksel yatırımcı korumalarına sahip olmayan yatırım kategorilerinden biridir"

Profesyoneller, yatırımcıların birkaç güvenlik önlemi , çok sayıda tuzak ve sivilceli bir sicil sunan kriptoya kaybedebileceklerinden fazlasını yatırmamaları gerektiğine dikkat çekiyor . Portföyünüze kripto eklemeyi düşünüyorsanız, başlamadan önce beş önemli noktayı burada bulabilirsiniz."

Fed'in 3-4 Mayıs toplantı tarihleri yaklaştıkça kripto varlıklar üzerinde baskı sürüyor. Yatırımcılar, Fed kararı sonrası düşmesini bekledikleri kripto paraları ilk yükselişte satıyor. Kar satışları nedeniyle fiyatlar geriliyor.

Bunların yanı sıra kripto para birimlerine yeni vergilendirme için bugün bazı çalışmalar yapılacağının açıklanması üzerine kripto varlıklarda düşüş yaşandığı belirtiliyor. 

 

Haberde yer alan bilgiler yatırım amaçlı değildir. Finans7.com kripto para yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç