Bitcoin Çakıldı: İşte Coinlerin Düşme Nedeni ve BTC, ETH, SOL, Doge, XRP Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin Çakıldı: İşte Coinlerin Düşme Nedeni ve BTC, ETH, SOL, Doge, XRP Fiyatı

Son dakika haberi: Kripto paralarda sabah saatlerinde başlayan hızlı düşüş devam ediyor. Bitcoin ve Ethereum'da ciddi düşüş meydana geldi.

Kripto Paralar 18 Nisan 2022 11:27 0
Bitcoin Çakıldı: İşte Coinlerin Düşme Nedeni ve BTC, ETH, SOL, Doge, XRP Fiyatı

Son dakika : Kripto paralar çakıldı.


Kripto para piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre coinlerin hemen hemen hepsi ciddi oranda değer kaybetti. Kripto paralara yatırım yapan vatandaşlar ise kripto paraların neden bugün ciddi oranda düştüğünü araştırmaya başladı. Peki kripto paralar neden düşüyor? Bitcoin'de , Ethereum'da düşüş devam eder mi? Fiyatlarda son durum nedir? İşte son bilgiler ve detaylar.


BİTCOİN'DE 39 BİN DOLARIN ALTI GÖRÜLDÜ

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'de bugün kayıplar sabah 8'den itibaren başladı. Biranda yaşanan düşüşle 40 bin 400 dolar seviyesinde olan Bitcoin , dakikalar içinde 1400 dolara yakın değer kaybetti ve 39 bin 13 dolar seviyesine kadar geriledi. İşte Bitcoin fiyatında bugün sabah saatlerinde yaşanan düşüşün grafiği:


Grafik kaynak: İnvesting BTC


ETHEREUM 3 BİN DOLARIN ALTINI GÖRDÜ

Kripto para piyasasında düşüş hemen hemen tüm coinlerde görülüyor. Bitcoin'den sonraki en büyük kripto para birimi olan Ethereum'da da düşüş hızlandı ve sabah saatlerinden bu yana yüzde 4.55'lik düşüş görüldü. Sabah saatlerinde 3073 dolar seviyesinde olan Ethereum kısa sürede 177 dolar değer kaybetti ve 2 bin 896 dolar seviyesine kadar geriledi. İşte Ethereum fiyatında son saatlerde yaşanan düşüşün grafiği:


Grafik kaynak: İnvesting ETH


İki büyük kripto paranın yanı sıra diğer kripto paralar da düşmeye başladı. İşte diğer kripto varlıkların fiyatlarında son durum:


Solana ya da kısa adı ile SOL 100 dolar seviyesinin altına geriledi ve yüzde 5,65'lik bir değer kaybı yaşadı. Son rakamlara göre 1 SOL 96,153 dolar seviyesinde seyrediyor.


En çok alınan bir diğer kripto para birimi olan XRP, bilinen adı ile Ripple ise yüzde 5,77 düştü ve 0.73 dolar seviyesine kadar geriledi.


Doge Coin ise 0.13 dolara geriledi ve yüzde 6,43 değer kaybetti.


KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto varlıkların neden düştüğü sorusu en merak edilen soru oldu. Bugün Fed Başkanı Powell IMF’nin düzenlediği ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile diğer politika yapıcıların da katılacağı bir panele katılım gösterecek ve burada önemli açıklamalarda bulunacak. Ekonomi gündemini yakından ilgilendiren bu toplantıda faiz artırımı ve Şahin Fed tutumu ile ilgili açıklama gelebileceği aktarılıyor. Bu durum kripto varlıklar üzerinde baskı oluşturuyor. Fed'in bu hamlesinden önce yatırımcıların güvenli liman arayışı ile altına yöneldiği açıklandı.


Sabah saatlerinden bu yana gram altın 9 lira değer kazandı ve 937 liraya kadar yükseldi. Altının ons fiyatı da kritik eşik olan 2 bin dolar sınırına dayandı. Ons altın fiyatı: 1990 dolar. Tahminciler, altın fiyatlarında yukarı yönlü seyrin süreceğini aktarıyor. Özellikle Mayıs ayı içinde yükseliş bekleniyor.


Bu haberde kripto paralarla ilgili yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi amaçlı değildir. Yatırım tavsiyeleri uzmanlık gerektirir ve yatırım uzmanları tarafından sunulur. Haberde yer alanlar sadece bilgilendirme amaçlıdır.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç