Bitcoin 18 Bin Dolara Geldi (BTC Ethereum Neden Düşüyor Son Dakika)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin 18 Bin Dolara Geldi (BTC Ethereum Neden Düşüyor Son Dakika)

Son dakika haberi: Kripto paralarda ciddi şekilde düşüşler görülmeye devam ediliyor. Bitcoin ve Ethereum, kritik seviyelerin altına geriledi.

Kripto Paralar 18 Haz 2022 11:19 0
Bitcoin 18 Bin Dolara Geldi (BTC Ethereum Neden Düşüyor Son Dakika)

Yok artık Bitcoin: Çakıldı

Son dakika haberi: Kripto para piyasasından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Fed'in faiz artırımı kararı sonrası bir miktar yükselen ve daha sonra yatay seyreden kripto paralarda sert düşüş görüldü. Peki Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralar neden düşüyor? Düşüş daha ne kadar devam edecek? İşte kripto para piyasasından gelen son bilgiler ve fiyatlarda son durum:

BİTCOİN 20 BİN DOLARI AŞAĞI YÖNLÜ KIRDI

Bir haftadan fazladır 20 bin doların üzerinde tutunmaya çalışan Bitcoin'de beklenen oldu ve 20 bin dolar sınırı kırıldı. Gelen son verilere göre 1 Bitcoin fiyatı 18 Haziran 2022 tarihi itibarıyla sert şekilde düştü ve dakikalar içinde 1200 dolardan fazla değer kaybı yaşandı.

1 Bitcoin şimdi 18 bin 889 dolar seviyesinde işlem görüyor. İşte Bitcoin'de son saatlerde yaşanan sert düşüşün grafiği:

ETHEREUM 1000 DOLARIN ALTINI GÖRDÜ

Bitcoin ile paralel olarak düşüşe geçen Ethereum'da da ciddi düşüş görüldü. Bitcoin gibi düşüşe direnmeye çalışan ve 1000 dolar üzerinde seyreden Ethereum, bugün itibarıyla 984.80 dolar seviyesini gördü ve uzun süre sonra bin doların altını gördü.

İşte Ethereum fiyatında yaşanan düşüşün grafiği:

DİĞER KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Bu kripto paranın yanı sıra diğer kripto paralarda da sert düşüşler görüldü. İşte diğer kriptolarda son durum:

Tether 0.9982

USD Coin 1.0014

BNB Coin 200

SOLANA 28

XRP 0,30

Doge Coin 0,052459

Avax 14,82

Fiyatlar dolar olarak verilmiştir.

NEDEN DÜŞÜYOR?

En çok merak edilen konu ise kripto paraların neden düştüğü konusu oldu. Düşüşün temel nedeni Fed'in faiz artırımına gitmesi. Fed'in 28 yıldan sonraki en sert faiz artırımının piyasalara etkisi görülmeye başlandı. Yükselen enflasyon karşısında parasının değerini korumak isteyenler, faizlerin artması ile birlikte mevduat hesaplarına ve ABD tahvillerine yöneldi. Bu nedenle kripto paralarda satışlar yaşandığı belirtiliyor.

Öte yandan 20 bin doların altının görülmesi ile birlikte panik satışlarının da yaşandığı öğrenildi.

BOMBA TAHMİN

Selçuk Geçer , kripto paralarla ilgili yaptığı son açıklamada, "Altta bir kritik seviye daha var. 18 bin 19 bin seviyesi. Orada tutunabilirse kendisini yine 30 binin , 40 binin üzerine atabilir. Eğer ki 32 bine kadar kırarsa o zaman 48 e gider. Ama ABD enflasyonu ve Fed'in faiz artırımları noktasında Bitcoin'in işi birazcık zorlaşmış gibi görünüyor." dedi.

"Bana göre 19 bin göründü. Hatta ben bu seviyeleri söyleyince bana gülenler vardı. 35 binlerdeyken 28 bini işaret etmiştim. 25 binin kırılıyor görülmesi, hala kırılmadı biraz daha altında kalması gerekiyor. Ama biraz daha kalırsa sarkma 18-19 bine kadar gider. 20 binin altı panik havası yaratır. Oralarda biraz kalır. Eğer 18 bin kırılırsa 11 bini konuşuruz."

"Uzun vadede ne olacak Bitcoin ? sorusunun cevabı bende 100 bin doları ben çok net görüyorum. Bitcoin bana göre 2023 sonunda ve 2024 ortalarında çok sürpriz seviyelere gelecek. 100 bin dolar falan komik kalabilir arkadaşlar. 100 binli seviyeler bence 2023'ün ilk ve ikinci çeyreğinde yüksek seviyeler görülebilir."

"Ethereum'da binli seviyelerde. 400 dolar görülebilir. Awax'ta 4 dolar seviyesi görülebilir. Ama bunlar müthiş alım fırsatı. Kripto koşun alın demiyorum yatırım tavsiyesi vermiyorum. 150 doları görmüş Avax 4 dolardan alınır mı size bırakıyorum. 70 bin doları gören Bitcoin 9 bin dolara düşerse alınır mı , Ethereum 4 bin doları görmüş 400 dolara düşmüş alınır mı? size bırakıyorum. Uzun vadede ben hiç düşünmem arkadaşlar. Xrp çok dip seviyelerde. Biraz daha geri gidebilir. "

"Fantom, Algo çok puan kaybetti. Buralar fırsat vermeye başladı. Biraz daha geri gelebilir. Bitcoin'i takip edin 19 bin seviyesi kritik. 19 bini kırarsa aşağı 9 bine kadar düşebilir. Ama oradan aşağıya düşmez."

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com kripto para yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç