Bist 100'de Yükseliş Sürer mi? İşte Borsa İstanbul Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bist 100'de Yükseliş Sürer mi? İşte Borsa İstanbul Tahmini

Son dakika açıklaması: Borsa İstanbul'da 7 haftadır süren ralli devam eder mi? Yükseliş sürecek mi? İşte son bilgiler ve tahminler.

Borsa 17 Nisan 2022 15:20 0
Bist 100'de Yükseliş Sürer mi? İşte Borsa İstanbul Tahmini

Borsa'da yükseliş devam edecek mi? Geçen seneden bu yana süren, Ukrayna savaşı döneminde bir miktar gerileyen , ancak daha sonra yeniden yükselişe geçen borsa İstanbul'da yükseliş devam edecek mi? İşte son bilgiler ve detaylar.


Son 7 haftalık grafiğe baktığımızda Borsa İstanbul'da rallinin sürdüğü görüldü. Son 7 haftada sürekli olarak yükselen ve 2500 seviyesine kadar dayanan Borsada yükseliş sürer mi sorusu en merak edilen, en çok araştırılan soruların başında oldu. Borsada parası olan, borsaya yatırım yapmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden bu konudaki yorumları ,tahminleri ve yatırım tavsiyelerini araştırıyor.


Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan bugün kaleme aldığı yazısında yüksek enflasyon ile düşük faiz ortamının borsaya ilgiyi arttırdığını söyledi. Son 7 haftada borsa'da yaşanan yükseliş grafiği şu şekilde karşımıza çıkıyor:



YABANCI ORANI DÜŞTÜ

Borsada yabancı oranı son dönemlerde düşmeye devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre şu anda Borsadaki yabancı oranı yüzde 38'in altına kadar geriledi. Borsada 7 haftalık yükseliş trendi ise yerli yatırımcıdan kaynaklanıyor. Normalde düşmesi beklenen olaylardan sonra bile ciddi bir direnç gösteren BIST 100, savaş, Şahinleşen Fed durumları karşısında bile durdu ve yükselişini sürdürdü.


Son 1 ay içerisinde borsa İstanbul'da yüzde 16'lık yükseliş görüldü ve yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam etti. Sene başından bu yana ise Borsa İstanbul yüzde 34 'lük bir artış gösterdi. BIST 30 endeksi ise yüzde 38'lik yükseliş gösterdi.


Ufuk Korcan , borsada yükselişin devam edip etmeyeceği konusuna değindi ve “Teknik anlamda BİST 100 Endeksi’nde 6 Ekim 2021 tarihinde 1.371 puan seviyesinden başlayan bir yükseliş trend çizgisi var. Bu çizgi ana trend olma konusunda en büyük aday. Ancak yine bu yükseliş trendi üzerinde daha agresif olan ve 24 Şubat 2022 tarihinde 1.826 puan seviyesinden başlayan farklı bir trend yükseliş trendi bulunuyor. İşte endekste son dönemde yakalanan yukarı ivme bu trend çizgisi üzerinde gerçekleşiyor. Ve şu an için bu trendin destek noktası 2.369 seviyesine geliyor. Yani bu nokta üzerinde kalındığı sürece endekste inişli çıkışlı bir fiyat seyri de olsa ana yönün yukarı olduğu söylenebilir." ifadelerini kullandı.


Korcan sözlerini şu şekilde tamamladı:


Bunun yanında daha önceki zirve noktası olan 2.408 puanın geçilmesi ve üzerinde günlük kapanışlar görülmesi önemli. Endeks şimdi bu seviyeyi destek noktası haline getirme çabasında. Bunda başarılı olunması yükseliş ivmesinin devamını sağlayabilir. Teknik anlamda ayrıca 2.469 puan seviyesinin üzerine çıkılması yükselişleri sınırlayan trend çizgisinin de üzerine çıkılması anlamına geliyor. Bir sonraki direnç noktası ise şu an için 2.655 puan seviyesinde. Olası geri çekilmelerde ise 2.369 puan destek seviyesinin altında 2.279 puan destek seviyesi bulunuyor.”


İşte borsada son 1 aydaki yükselişin grafiği:



Borsa'da sene başından bu yana en çok değer kazanan hisseler, Borsa İstanbul'un ve diğer borsaların sene başından bu yana değişimleri ise şu şekilde:



Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değil, Dünya Gazetesi yazarının kendi görüşleridir. Yatırım tavsiyesi içermez.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç