Bist 100 ve Hisseler Düşer mi Yükselir mi? Tahmini Yayınlandı: Borsa İçin Kritik Hafta Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bist 100 ve Hisseler Düşer mi Yükselir mi? Tahmini Yayınlandı: Borsa İçin Kritik Hafta Geldi

Borsa yatırımcısını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada yükseliş sürer mi? sorusuna cevap verildi.

Borsa 24 Nisan 2022 16:03 0
Bist 100 ve Hisseler Düşer mi Yükselir mi? Tahmini Yayınlandı: Borsa İçin Kritik Hafta Geldi

Borsada düşüşün nedeni belli oldu. Peki yeni haftada düşüş sürer mi?

Borsa İstanbul'da geçen Cuma günü kayıpların günü oldu. Son 1 aydır kayıpsız olarak sürekli yükseliş içinde olan Bist 100 endeksinde Cuma günü sert düşüşler meydana geldi. Aşağıdaki grafikten de görüldüğü gibi son 1 ayda sürekli yükselen Borsa, 22 Nisan 2022 günü yüzde 3,30'luk düşüş görüldü. (Son 1 aydaki artış ise yüzde 13.61.

Grafiğe baktığımızda Perşembe gününü 2556 seviyesinden kapatan Borsa'nın Cuma günü 84 puan değer kaybettiği ve 2472 seviyesine gerilediği görüldü. 

 

DÜŞÜŞÜN NEDENİ KAR SATIŞLARI VE BU HAFTA AÇIKLANACAK VERİLER

En çok merak edilen konu ise bu sert düşüşün nedeninin ne olduğu konusu oldu. İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda bgorsa yatırımcısı , hisselerde neden düşüş olduğunu , düşüşün sürüp sürmeyeceği sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda konu ile ilgili detaylara yer verdik.

 

Borsa'da Cuma yaşanan düşüşün nedeni kar satışlarının bir günde ciddi oranda yapılması. Grafik 2500 'ün altına geriledi ama uzmanlar, çıkış trendinin devam edeceğini belirtiyor. Gelecek hafta banka bilançoları açıklanacak. Açıklanacak bilançoların olumlu gelmesi durumunda yukarı yönlü seyrin devam edeceği belirtiliyor. 

 

Sektör 2021 Ocak ile Şubat ayında karını 9 milyon lira olarak açıklarken bu senenin aynı döneminde kar rekoru kırıldı. Karını 4 'e katlayan bankalar 39 milyar liralık kar elde ettiğini duyurdu. Bu açıklama ile banka hisseleri coştu ve Borsa İstanbul 100 endeksi de bundan nasibini aldı. Gelecek hafta 3 bankanın bilançolarını açıklaması bekleniyor. Bunlar Garanti , Akbankj ve Yapı Kredi Bankaları. Hürriyet'ten Zeynel Balcı bugün kaleme aldığı yazısında yüksek karlığın devam edeceğini, Cuma günü yaşanan kar satışlarına da değinen Balcı, yükselişin kar satışı duvarına çarptığını söyledi. Satışların derinlik kazandığını, satışlara rağmen yükseliş trendinin korunduğunu belirten Balcı, ilk destek seviyesinin 2460 seviyesi olduğunu söyledi. Eğer bu seviyenin altına gerileme olursa yeni destek seviyelerinin 2435 ile 2400 olacağı bildirildi. Alımların artması durumunda ise dirençler  2500 ile 2560 seviyeleri. Daha sonra ise 2600 ile 2620 kritik direnç seviyeleri geliyor. 

 

Cuma günü yaşanan düşüş sonrası Mayıs ayında daha sert düşüşlerin olabileceği iddialarına değinen Dünya Gazetesinden Ufuk Korcan,  Mayıs ayı ile ilgili, “MCSI Gelişen Ülkeler Endeksi ve Borsa İstanbul, son 9 yılın 5’inde mayıs ayını eksi kapattı. Son 24 yıla baktığımızda ise mayıs aylarının Borsa İstanbul’a pek yaramadığı dikkat çekiyor. BİST 100 Endeksi, 1998 yılından bu yana sadece 7 yıl mayıs ayını artıda kapatırken 17 yıl mayıs aylarını kayıpla tamamladı.” ifadelerini kullandı ve yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

 

Kısaca özetlemek gerekirse bu hafta bankalar açısından olumlu geçerse yükseliş trendinin devam edeceği belirtildi. Mayıs ayında ise durumlar biraz karışık. 

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Yatırım tavsiyesi yatırım uzmanları ve danışmanları tarafından sağlanır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç