Bireysel ihtiyaç kredilerine sınırlama geldi: İşte en fazla çekilebilecek kredi miktarı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bireysel ihtiyaç kredilerine sınırlama geldi: İşte en fazla çekilebilecek kredi miktarı

Son dakika haberi: Bireysel ihtiyaç kredilerine sınırlama geldi. Gelen sınırlama ile kredilerde artık belirli bir miktarın üzerinde kredi verilmeyecek.

Kredi 24 Mayıs 2023 17:37 2
Bireysel ihtiyaç kredilerine sınırlama geldi: İşte en fazla çekilebilecek kredi miktarı

Bireysel ihtiyaç kredilerine sınırlama geldi.

Nakit avans karmaşasından sonra bir adım da bireysel ihtiyaç kredllerinde geldi. Gelen son dakika haberinde ticari kredilere gelen sınırlama kararının seçime günler kala geldiğini bildirdi. Döviz kurlarına olan talebin önünü kesmek için bireysel ihtiyaç kredilerine 70 bin liralık sınırlama geldi. Öte yandna esnek hesap limit artışı da durduruldu.

bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre bireysel ihtiyaç kredilerinde yapılacak her türlü başvuruda 70 bin liralık sınırın getirildiğine yer verildi. Bu sınırlama talebinin Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından mı geldiği yoksa bankaların kendi arasında mı böyle bir karar aldığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Fkaat birçok bankanın bugün sabah saatlerinde şubelerine bir yazı gönderdiği ve gönderilen yazı ile birlikte sınırlamanın başladığına yer verildi.

Bireysel ihtiyaç kredilerine gelen kısıtlamanın dövize giden paranın önüne set çekmek için alındığı belirtilirken, Merkez Bankası'nın bunu kaldırmasına rağmen bankaların büyük bir bölümü bundan geri adım atmadı. Limit 3 bin lira sınırd. Bazı bankalar bugün itibarıyla esnek hesap yani kredili mevduat hesapta limit artış başvurularını durdurdu.

BANKALARIN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ

Bankaların ihtiyaç kredisi faizleri yükselişe geçti. Geçen aylarda kampanyalarla 1'e kadar inen ihtiyaç kredisi faiz oranında şimdi 1,5'in altında kredi faizi yok. Bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları için TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Zaten kredi ve kartlarla aktarım yapıyorduk ve şimdi bankalar kredi vermiyor avanslar düşürüldü hiç bir şey alamıyoruz evimizde okulagiden ogrencilerimizde var hiç bir yerden vardimda alamıyoruz Red cevabı geliyor s
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Hiç kredi vermeyin vatandaşı bitirmek işiniz gücünüz başka bir şey yapmazsanız