Birecik'te deprem sonrası fahiş kiraya önlem: Kiraya üst fiyat sınırı geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Birecik'te deprem sonrası fahiş kiraya önlem: Kiraya üst fiyat sınırı geldi

Birecik Kaymakamı Kadir Duman yaptığı son dakika açıklamasında kiralara üst sınır getirildiğini söyledi.

Emlak 22 Şubat 2023 15:37 0
Birecik'te deprem sonrası fahiş kiraya önlem: Kiraya üst fiyat sınırı geldi

Depremzedeler sonrası kira fiyatlarına sınırlama geldi.

Depremden etkilenen vatandaşların başka yerlere gitmesinden sonra bazı fırsatçılar, kira fiyatlarına fahiş zamlar yapmaya başladı. Konu ile ilgili iki haberden biri Ankara biri Konya'dan geldi. Bu iki ilde kiralara yüzde 40'lara varan zamlar yapıldı. Zamların ardından bu illerde çalışma yapılırken bir son dakika açıklaması da Birecik Kaymakamı Kadir Duman'dan geldi.

Duman yaptığı açıklamada bölgedeki evlere kira sınırı geldiğini söyledi. Bazı vatandaşların fahiş kira şikayetleri sonrası çalışma başlatıldığını söyleyen Duman, kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesindeki fiyatların aşılmaması gerektiği ifade edildi. En çok talep gören, ev kiralanan yerlerde üst sınırın 4 bin lira olarak belirleneceğini söyleyen Duman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımız, fahiş fiyatlarla ilgili Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabilir. İlçemizde kira fiyatlarının mahalle mahalle belirlenmesi ve deprem öncesi fiyatların aşılmaması gerekiyor. Tüm emlakçıların deprem sonrası gerek komisyon gerek kira fiyatlarının aşağıya çekilmesinde aktif rol alması ve ortak karar vermesi gerekir. İlçemizde en çok talep gören yerlerde kira fiyatlarında üst sınırın 4000 lira olması hususunda ortak hareket etmeleri zaruridir. Aksi yönde faaliyet yapanlarla ilgili tüm idari tedbirlerin alınacağını hatırlatmak isterim. Tüm ev sahiplerini bu süreçte Evim Yuvam Olsun kampanyasına destek olmaya davet ediyorum"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç